Промяната
Промяната / NOVA
Празникът съвпада със старта на петото издание на инициативата ПРОМЯНАТА
И тази година ефирът на NOVA отново ще бъде посветен на децата на Международния ден на детето – 1 юни, който съвпада и със старта на петото издание на ПРОМЯНАТА – най-голяма социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя има за цел да подобри живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да осъществят идеите си на практика.

Специалното съдържание ще започне още на 31 май с рубриката на Деси Банова „Истории на успеха“ в сутрешния блок - тя ще представи историята на един от проектите от първото издание на ПРОМЯНАТА, който е част от инициативата и до днес – платформата за сексуално образование LoveGuide, която учи младежите по достъпен и позитивен начин на всичко, което трябва да знаят за любовта, секса, безопасните и щастливи връзки.

Децата ще превземат ефира на NOVA от сутринта на 1 юни – очаквайте малки водещи в сутрешния блок „Здравей, България“, а гости в предаването ще са посланикът на ПРОМЯНАТА Ани Салич и изпълнителният директор на Фондация Reach for Change България Юрий Вълковски, които ще отбележат старта на юбилейното пето издание на инициативата и ще разкажат как тя е помогнала на над 36 000 деца и младежи в България от 2014 г. досега.

Специален малък репортер ще следи отблизо събитието на „Маргаритка“ (финалист в ПРОМЯНАТА 2017/2018), „Приказки без край“ и Героите на ПРОМЯНАТА в парка „Гео Милев“ в София. Предаването „На кафе“ традиционно ще обърне внимание на децата, а младите актьори от хитовия български филм „Дъвка за балончета“ Андрея Захариев и Аглея Гумнерова ще имат специална роля в ефира на NOVA на Международния ден на детето.

Съдържанието, посветено на децата, ще завърши в „Часът на Милен Цветков“ с участието на финалистите от четвъртото издание на ПРОМЯНАТА – Иван Димов и Николета Габровска от фондация „Сингъл степ“, която помага на младежи от ЛГБТИ („лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс“) общността, техните родители, приятели и съмишленици, в процеса на самоосъзнаване, разкриване и утвърждаване на сексуалната им ориентация и полова идентичност.

На 1 юни стартира петото издание на инициативата – в периода до 18 юли ще се приемат кандидатурите на социални предприемачи, които имат работеща идея, с която да подобрят живота на децата на България.