NOVA обновява със съдържание и визия Канал 3
Нова Броудкастинг Груп задава нова посока в развитието на най-гледания новинарски телевизионен канал у нас според действащите в България пийпълметрични агенции през последните три години – Канал 3. Компанията ще запази и надгради профила му, след като го добави към богатото си портфолио тази година. От 4 януари 2021 г. Канал 3 се превръща в новинарското продължение на NOVA с напълно обновена визия и новото име – NOVA NEWS.

NOVA NEWS ще послужи като отправна точка в моменти на актуални събития с извънредни включвания директно от най-горещите точки. Зрителите ще имат възможността да проследят важните местни, национални, европейски и световни теми от деня с новини на всеки кръгъл час. NOVA NEWS ще използва опита на новинарския екип и ресурса на NOVA, като развие вече съществуващото съдържание на канала.

„Тази година отново доказа, че във времена на предизвикателства и трудности, информацията става все по-търсена и важна за хората. Като национално отговорна компания и водеща медийна група на българския пазар, Нова Броудкастинг Груп отговаря на тези очаквания с новинарска телевизия, която ще предложи на зрителите актуална и достоверна информация в реално време. Амбицирани сме да утвърдим NOVA NEWS като телевизионен новинарски лидер в България“, коментира изпълнителният директор на Нова Броудкастинг Груп Ива Стоянова.

През януари NOVA NEWS ще стартира с обновена програма, в която са запазени спечелилите доверието на зрителите през годините емблематични предавания на Канал 3, сред които “Патарински LIVE”, „Денят на живо“ и „Офанзива“, както и директните излъчвания на всички значими за обществото ни икономически, политически, социални и културни събития. Част от програмата на NOVA NEWS ще бъдат и утвърдените публицистични предавания и опитни лица на NOVA, които ще допълнят качественото съдържание на обновения новинарски канал в началото на следващата година.

NOVA NEWS ще е новинарският канал в Нова Броудкастинг Груп. Той надгражда Канал 3. Това, което е най-важно за него е, че ще има новини на всеки кръгъл час, както и много преки предавания. Ще запазим сегашната публицистика и ще надградим с нови предавания и съдържание”, заяви директорът на „Новини и актуални предавания“ Миляна Велева.

„Всичко, което идва сега, буквално секунди по-късно ще се научава от зрителите. Това е най-ценното и това е най-важното в този новинарски канал”, каза водещият на новините на NOVA Николай Дойнов.

NOVA NEWS ще запази сърцевината на Канал 3, но ще надгради с качеството, ресурса и опита на NOVA.

„Смятам, че ще успеем да направим една много добра сплав между ентусиазма на репортерите, водещите в Канал 3 и опита на голямата марка NOVA
. Така че NOVA NEWS ще е една сплав между тези два много силни екипа”, коментира Миляна Велева.

Обстановката около COVID-19 усили в пъти желанието на зрителите да научават новините веднага. NOVA NEWS ще им даде тази възможност.

„В момента такъв канал в България няма. Особено в ситуация на пандемия, хората са жадни за информация, която да се подава постоянно”, каза Николай Дойнов.

„Дори аз имах приятели, които миналата година казваха, че никога не гледат новини, но вече след 2020 година и това, което се случи на целия свят - кризата с COVID-19, последствията от нея, те акцентираха вниманието си върху новините и актуалните предавания”, допълни Миляна Велева.