За пета поредна година фондация MateKitchen и екипът на кулинарната платформа Mate Kitchen ще сбъднат чудото на Коледа за едно българско семейство с благотворителната кампания „Нахрани многодетно семейство“.

Тя се организира под наслов „Направи добро за семейство в нужда!“ и ще продължи от 05.11 до 12.12.

Както и досега, кампанията ще протече във Facebook страницата на Mate Kitchen под формата на игра.

„Отново се обръщаме към нашите приятели в социалните мрежи да ни разкажат за многодетно семейство в затруднение, на което да предоставим продукти от първа необходимост. След това на случаен принцип ще изтеглим един благодетел и заедно с него ще отидем при семейството, за да ги изненадаме“, разказва основателят и изпълнителен директор на Mate Kitchen Мила Кръстева и допълва, че целта е продуктите да стигнат при избраното семейство преди Коледа и да направят празниците им малко по-спокойни, сити и усмихнати.

Както и в предишните издания, доставката ще бъде документирана, за да се избегнат всякакви опити за злоупотреби.

баница

По данни от последното преброяване в България многодетните семейства у нас са 47 859 и броят им трайно намалява. В същото време броят на семействата без деца е 688 760.

От екипът на фондацията споделят разбирането, че децата са благодат и е дълг на цялото ни общество да направи всичко възможно те да живеят в по-добра и подкрепяща развитието им среда.

„Радваме се, че кампанията ни ще се реализира отново, но ни се иска тя да бъде и повод повече хора да събудят това пламъче в себе си и да се включват в подобни инициативи. Даряването на хранителни продукти, дрехи, играчки и други вещи от първа и не само необходимост е само едната страна. Наемането на работа и помощта при възстановяване след бедствия например, на каквито ставаме свидетели през последните месеци също е форма на дарителство, която е не по-малко важна“, отбелязва Мила Кръстева.

В подкрепа на инициативата „Нахрани многодетно семейство“ отново застават едни от най-големите компании, които работят на българския пазар.
Партньори в кампанията, които ни подкрепят за поредна година са Фамилия, Народен, Леки, Крина, Олимпус, София Мел и Верея.

„Нетинфо“ е медиен партньор на благотворителната инициатива за втора година.