Мечтата на 7-годишната Михаела е да стане манекенка
Мечтата на 7-годишната Михаела е да стане манекенка / netinfo
Мечтата на 7-годишната Михаела, която пострада при тежката катастрофа от 7 декември край русенския град Бяла, когато загинаха 18 души, е да стане манекенка. Това каза детето в специално интервю за „Дарик кафе” тази сутрин. Майката на Михаела – Мария, поясни, че за пълното възстановяване на дъщеря й са необходими още много медицински процедури в София. Затова тя се надява по-скоро до получи настанителната заповед и ключове от общинското жилище в софийския жилищен комплекс „Люлин”, което беше предоставено на семейството от Столичния общински съвет на 25 януари.

В интервюто си за Дарик Михаела каза, че на 4 годинки искала да стане балерина, а сега иска да е манекенка като порасне, защото вече е спечелила два конкурса за красота. Освен това детето допълни, че любимата й играчка е плюшено жълто зайче, което кръстила Жълтурка. От животните най-любими са й зайците, катеричките, кучетата и котките. С възхищение детето научи, че в София има голям зоопарк, където може да види живи животни – маймуни, лъвове, дори слон. Любимата приказка на Михаела пък е „Красавицата и звяра”, където й харесвало, че има магии.

Майката на Михаела уточни какви още медицински процедури предстоят на 7-годишната й дъщеря. „Консултирала съм се в „Токуда” с д-р Кондов. Той е неврохирург и каза, че мозъкът й е напълно възстановен и до 6 месеца ще има спомени. Ще бъде трудничко, като си спомни нещата от катастрофата, но затова има психолог. Под формата на игра той много добре работи с нея. Ще направим триизмерна снимка на черепа, за да видим какви са пораженията, колко е криво ченето. Липсват два постоянни зъба и един млечен. Изкривена е челюстта й много, трябва да се изправи. Преди да е влязла в пубертета, с други думи до 11-12 годишна възраст ще се направи и друга операция”, каза майката на Михаела.

Бащата на Михаела – Веселин, призна, че е плакал като бито дете, когато му се обадила Мария и му съобщила за катастрофата и че дъщеря им е сред пострадалите. Тогава Веселин е бил в Париж, където работи. „Може би 40 минути или час да е минало, след като Мария ми се обади и по сателитната телевизия я видях как я вкарват в болницата в Русе. Познах я по ботушките и ви казвам в прав текст, че паднах и започнах да плача, ама здрав рев ви казвам, като бито дете. Вярвах, че нищо по-лошо не може да й се случи от случилото се”, каза Веселин. .