Къде са българите в духовното си развитие?
Къде са българите в духовното си развитие? / Thinkstock/Getty Images
Къде са българите в духовното си развитие?
92654
Къде са българите в духовното си развитие?
  • Къде са българите в духовното си развитие?
На летището в София има стая за медитация, което показва, че българите сме много напред в духовното си развитие, смята учителят по личностно развитие Кирил Стоянов. Според него медитацията не е свързана само с източните вярвания, тя се практикува от хора с различни религии, от всякакви етноси и националности, помага им да преодоляват стреса и да се чувстват добре.

Специалистите казват: Хората трябва повече време да почиват

По негови думи българите сме водещ народ както в миналото, така и в съвременния свят, но единственото, което ни липсва е самочувствието. "Като индивиди българите са много силни, включително в медитацията, в методиките за личностно развитие. Голяма част от родните учители не отстъпват на източните, които се раждат с тези методики. Това е така, защото българите са много любознателни и отдадени", посочи Кирил Стоянов.

Ваканция или медитация - кое е по-полезно?

Според неговите наблюдения често бъркаме медитацията с концентрацията и релаксацията. "Дори и това е по-добре от нищо, защото помага за справяне с напрежението и негативните мисли", категоричен е той.

Медитацията - изкуството да не правиш нищо

Кирил Стоянов препоръча лесен начин за отпускане. "Запалваме свещ и я оставяме на 2-3 метра от нас. Затваряме си очите и визуализираме. Когато започне да се губи образът на пламъка, пак се отварят и отново се концентрираме", обясни той.

Учителят е категоричен, че тази техника гарантира изчистване, но не трябва да се прави еднократно, а да се превърне в редовна практика.