/ Future Forum
„Future Forum e такъв формат, в който ние искаме да развием вярното усещане у човека за това какъв да бъде пътят му. Той минава през личностно развитие и през кариера, но мисля, че водещото в случая е вътрешното усещане за това какво е правилно.“

Това разказа д-р Пламен Русев пред Biss.bg по повод предстоящото мащабното събитие на Webit и NOVA - Future Forum , което ще се проведе тази есен на 23 и 23 октомври в НДК.



По думите му инвестицията в това събитие всъщност е инвестиция на всеки един в самия себе си.
НАПРАВЕТЕ СВОЯТА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА FUTURE FORUM ТУК

А после?

„След това първата му работа ще бъде да си сложи онази точка, както прави всеки един инвеститор и да намери адресируемия пазар на компанията, в която инвестира. Например, през Webit Investment Network сме инвестирали в компания, която прави дигитален двойник на сърцето.

Какво обаче означава дигитален двойник на сърцето? 64% от хората по света умират от сърдечносъдови заболявания – т.е. днес ако умрат няколко милиона души - 64% от случаите се заради проблеми със сърцето, а останалите 36% са от всякакви други заболявания. Затова какъв е адресируемият пазар на тази компания – това са 64% от населението на планетата Земя. Ние сме 7-8 млрд. души, което означава, че пазарът на тази компания е около 4 милиарда човека. Има пазар и възможност да достигне до този пазар. Тя вече работи с най-големите болници, притежава всички издадени лицензи от САЩ, от Европа значи може да го постигне. И аз инвестирам в тази компания. Има и много други неща, които гледаме.

Сега се върнем към посетителите на Future Forum. Даден човек идва, поставя си цел, и ако тази компания се развие добре тя ще му донесе 10-20 пъти възвръщаемост вложените пари. Ние сме инвестирали в X – публична компания. С нашата инвестиция от 200 хил. евро сме инвестирали, би трябвало да получим определена възвръщаемост – между 2 и 4 милиона евро. И ако един човек, в който по-рано родителите му са инвестирали в образование – той ще може да сложи тази точка да знае каква стойност ще може да създава в бъдеще. Така например няма да има шофьори в бъдеще – ще има автономни автомобили. Няма да има адвокати в бъдеще – те ще бъдат заменени от изкуствен интелект, който да заеме функциите им. И посетителите на събитието ни ще чуят какви да не стават със сигурност, защото ние ще коментираме как изкуственият интелект ще промени реалността. Много важно е да не тръгват в задънени улици – това е информацията, която им е необходима. Важно е да се знае, че тази улица е затворена. И важното ще бъде кои са свободните улици, по които искаме да тръгнем, за да станем еди-какви си. Въпросът след това е какво мога да направя, когато стана такъв, колко пари мога да спечеля от това и какъв живот ще живея и какви възможности ще се открият пред мен – това е чисто материалната част. Другата е духовната. Какво ще науча аз и как ще стана аз по-добър човек? И как бих могъл да помогна на повече хора по пътя, за да го извървят заедно с мен? Не в конкуренция, а в колаборация. И когато съберем тези неща заедно получаваме един нетен продукт, който може да ни донесе приходи, щастлив живот, възможности, които създаваш и нови такива, които ще имаш. Всеки един човек би могъл да си изчисли след 5-10 години как да има много по-добър живот. Затова говорим и за личностен път, не само за кариерен“
.

Цялото интервю за Biss.bg прочетете ТУК

Тази есен мащабното събитие за личностно и професионално развитие Future Forum futureforum.bg, организирано съвместно от NOVA и Webit, ще посрещне световните имена, които ще дойдат в България, както и родни авторитетни личности.

Със своите вдъхновяващи речи на сцената ще излязат лекоатлетката с несломим дух и Ивет Лалова, успешният продуцент Магърдич Халваджиян, шеф готвачът и телевизионен водещ с безкомпромисен усет към перфектната кухня Иван Манчев, актьорът, който се вписа на световната кино сцена – Юлиан Костов, изпълнителният председател на Webit Foundation д-р Пламен Русев, изпълнителният директор на Нет Инфо и ръководител на дигиталната монетизация в United Media – Александър Варов и професионалният коуч Владимир Борачев. Те ще се присъединят към световните лектори Д-р Макс МакКиоун, Сара Рати, Аш Дайкс, Хийт Слоунър, Адам Мендлър и Фредрик Харен на 23 и 24 октомври в НДК.

Събитието включва още изложение, което съчетава трансформиращата сила на форума за личностно развитие с възможност за подбор на кадри във всяка една професионална сфера. Работодателите ще имат възможността да се срещнат с голям брой таланти от пазара на труда и да се позиционират сред водещите компании в страната.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ЛЕКТОРИ ТУК 

Посетителите ще могат да придобият знания от най-добрите световни лидери и бизнес експерти, да развият кариерния си път, срещайки най-добрите работодатели с визия за бъдеще, както и да участват в семинари и уъркшопи за комуникационни, презентационни и лидерски умения. Повече за мащабния кариерен форум, програмата и изложението можете да откриете на futureforum.bg!