Фоторобот на идеалния кмет изработват в София
Фоторобот на идеалния кмет изработват в София / снимкa: Sofia Photo Agency
Фоторобот на идеалния кмет изработват в София
22488
Фоторобот на идеалния кмет изработват в София
  • Фоторобот на идеалния кмет изработват в София

Фоторобот на идеалния кмет на София ще бъде изработен дни преди местните избори. Това заяви Милко Георгиев, ръководител на проекта BUZZDASH за България. Инициативата се нарича „Направи си кмет" и в нея участие ще вземат общо 30 000 души. Образът на мечтания кмет ще бъде изготвен, след като столичани се произнесат по ключовите въпроси за бъдещия градоначалник и така ще бъде създаден фоторобот.

Дали кметът трябва да е мъж или жена, колко упорит и властен трябва да е и какви да са управленските му приоритети са само част от въпросите в анкетната карта. От 13 октомври тя е качена на buzzdash.bg, а специални анкетьори ще обикалят и по кварталите, за да събират различните мнения. Отговаряйки на въпросите, софиянци всъщност ще създават модел на онзи кмет, който искат да ги представлява на местно ниво.

От BUZZDASH заявиха, че ще обявят и кой реално ще управлява столицата ден преди самите избори. От малките часове на 14 ноември до 18 часа на същия ден на buzzdash.bg софиянци ще могат да гласуват за своя кандидат, а по кварталите отново ще обикалят специални анкетьори. Те ще дадат възможност на всички желаещи по улицата да гласуват за своя кмет. Така за около 10 часа ще има препитани повече от 10 000 софиянци. По сходен модел България гласува 24 часа преди парламентарните избори. BUZZDASH позна с изключителна точност резултата на управляващата партия ГЕРБ.

Трима анализатори пък ще нищят и улавят най-интересните тенденции от нагласите на софиянци - Кръстьо Петков ще разсъждава над управленските характеристики, Антон Гълъбов ще следи как се държи градският човек като избирател, а Георги Лозанов ще коментира имиджа на желания политик.

Повече за кампанията чуйте в прикачения звуков файл.