Деница от Кюстендил е бебе 2007
Деница от Кюстендил е бебе 2007 / netinfo
Деница Николаева от Кюстендил е бебето на 2007 година, стана ясно след жребий в присъствието на нотариус. Тази година 5 бебета участваха в традиционната кампания на списание „9 месеца”, тъй като са се родили в първата минута на Новата година.

3 момиченца и 2 момченца са се родили в първата минута на 2007 година. Това са Мирослава от София, Стефани от Пловдив, Деница от Кюстендил, Тодор от Враца и Васил от село Здравец. Българският еврокомисар Меглена Кунева, обаче ще ориса бебе Деница.

На специално тържество, посветено на Деня на родилната помощ – 21 януари – Бабинден, последното българско бебе на 2006 година – бебе Ангел от Тулово, Старозагорско и първото българско бебе на 2007 година – бебе Деница от Кюстендил, ще получат традиционно златен медальон и благопожелания от орисниците си – социалния министър Емилия Масларова и еврокомисаря Меглена Кунева.

Първите 27 бебета, родени у нас на 1 януари 2007 година пък ще получат сребърна монета от специалната емисия на БНБ по повод влизането на България в ЕС по идея на независимия народен представител Мария Капон.

От списание „9 месеца” отчитат скок на раждаемостта за 2006 година с над 6 на сто.