Частична промяна в маршрута на трамваи №1 и №6
Частична промяна в маршрута на трамваи №1 и №6 / снимка: Sofia Photo Agency

От рано тази сутрин до 16 ч днес и от 5 ч до 16 ч утре /16-ти март/ трамваите по линии с номера 1 и 6 ще се движат с частично променен маршрут. От днес до 7 април се спира трамвайното движение на мотриси по линия № 20 от бул. „Мадрид" до последната спирка в кв. "Гео Милев". Причина за промените в движението по обичайните трамвайни трасета са ремонти на релсовия път по споменатите маршрути.

Промяната в движението на трамваи с номера 1 и 6 е заради ремонт на релсовия път по бул. „Ломско шосе" до трамвайно ухо „Обеля". Единицата ще се движи от ж.к. „Иван Вазов" до ул. „Бели Дунав", а шестицата – от ж.к. „Лозенец" до ул. „Бели Дунав". След 16 ч цялостните маршрути ще се възстановяват. Заради ограниченото трамвайно присъствие по бул. „Ломско шосе" ще има движение на увеличен брой автобуси с номер 150.

Спирането на трамваи с номер 20 между бул. „Мадрид" и кв. „Гео Милев" за 23 дни е заради ремонт на релсите по бул. „Ситняково". В тази връзка се забранява движението на пътни превозни средства през кръстовището бул. „Ситняково" – ул. „Гео Милев" до 31 март, а от 1 до 7 април тази забрана важи за кръстовището „Ситняково" – ул. „Оборище". Докато е с променен маршрут трамваите с номер 20 ще се движат от депо „Искър" до кв. „Гео Милев". Разкрива се временна автобусна линия 20 ТМ от кв. „Гео Милев" по бул. „Шипченски проход" до бул. „Ситняково" и прави обратен завой при гара „Подуяне". До 31 март с променен маршрут ще се движат и автобусите с номера 29 и 120, а между 1 и 7 април ще има промяна в движението на автобуси с номера 9 и 72.