Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от ЦИК още два имунитета
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от ЦИК още два имунитета / снимка: БГНЕС, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от ЦИК още два имунитета - на Ахмед Емин, кандидат за общински съветник в Бургас и на Димитър Орехов, кандидат за кмет на село Татарево. Това информираха от прокуратурата.

На 20 октомври прокуратурата в Бургас е образувала досъдебно производство за купуване на гласове. От събраните в хода на разследването доказателства е установено, че Ахмед Емин е извършил престъплението в с. Извор, като поискал от шестимата да упражнят избирателното си право в полза на партията, от чиято листа е кандидат за общински съветник в Бургас.

На 16 октомври пастор от Евангелската църква посетил селото и дарил на шестима в тежко материално положение по една печка за отопление. По време на предаването на дарението присъствал и Ахмед Емин, който обеща, че ако гласуват в полза на политическата партия, от която е издигнат за кандидат за общински съветник, ще им даде и по една пералня. Подчертал също кой е номера на бюлетината и ги мотивирал да гласуват с нея на местните избори и в негова полза.

Ахмед Емин е регистриран с решение на ОИК-Бургас от 21 септември като кандидат за общински съветник в Бургас.

Вчера прокуратурата в Първомай е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление за съхранение на наркотици. В хода на разследването по досъдебното производство са събрани доказателства уличаващи Димитър Орехов като извършител на престъплението.

При извършено претърсване в имота на Орехов в с.Татарево и в оранжерия са открити и иззети оставени да се изсушават 36 стръка канабис. В оранжерията е имало и електрически вентилатор, подпомагащ сушенето.

Димитър Орехов е регистриран като кандидат за кмет на община Първомай.