Жените се отказват от диетата на осмия ден
Жените се отказват от диетата на осмия ден / снимка: sxc.hu

Причините, които карат една жена да се подложи на диета са различни - ироничен коментар от съпруга, неособено красива снимка във Facebook или просто желание да се побере в малката черна рокля за коледното парти в офиса.

Независимо от мотивацията за започване на диета обаче тя продължава малко повече от седмица. Британско изследване установи, че обикновено, когато става въпрос за сваляне на килограми, жените имат толкова слаба воля, че се отказват от диетата едва след осем дни. Допитването сред 1000 жени показало, че само 4% са наистина уверени в начина, по който изглеждат. 42% казали, че се опитват да свалят някой и друг килограм. Повечето от дамите заявили, че причината да се подложат на диета е ужасът, който изпитват, когато се погледнат в огледалото. Някои от тях признали, че са били подтикнати от коментари на съпруга им или от неособено красиви снимки в социалната мрежа Facebook, отбелязва БГНЕС.

Част от дамите били вдъхновени от историите за звезди, които успели да се преборят с килограмите, а малка част признали, че го правели заради по-добър любовен живот. В повечето случаи обаче усилията за отслабване траят много кратко. Според изследването на марката Slim-Fast жените се придържат към диетата не повече от осем дни. Изследването показало също така, че жените отделят средно по два часа и половина на седмица за тренировка.