Задавали ли сте си въпроса: "Защо ме привличат хора, които не са за мен?" Според психолозите отговорът е много прост - нашето его ги търси. 

Всички ние имаме два Аз-а - "малкият Аз" (раненото Аз, егото) и "духовният Аз" (нашето по-висше, по-зряло Аз, нашата душа).

Егото е тази част от нас, която поставя под въпрос нашата значимост и ценност. То не се чувства цялостно. Усеща, че в него има пукнатини, които не може да запълни. То се пита постоянно дали заслужаваме да бъдем обичани.

От другата страна е нашият по-висш Аз, нашата душа - тази част от нас, която ни свързва с любовта, истината, мъдростта.

За съжаление много от нас избират егото. Това ни кара да се чувстваме незначителни и безсилни, да усещаме липса, която се опитваме да компенсираме.

Егото търси неща отвън, с които да запълни усещането за празнота. То вярва, че колкото повече имаме - по-голяма банкова сметка, по-добър партньор, по-хубава работа, по-скъпа къща, толкова по-щастливи ще бъдем.

То се активизира особено много, когато става дума за романтична връзка, защото любовта ни ранява най-силно.

раздяла
ThinkStock/Getty Images

Ако раната е все още отворена, ние, без да си даваме сметка, търсим хора, които да предизвикват у нас същите усещания.

Нашето подсъзнание е програмирано така, че да привлича хора, които да активират нашите рани. Причината за това е, че така израстваме. А нищо не ни помага да израстваме така, както разбитото сърце.

Но когато разберем кои сме всъщност, когато осъзнаем, че сме способни, силни и специални, тогава любовният ни живот ще бъде излекуван.

Вижте още:

Установиха за колко време се лекува разбито сърце

Четири зодии ще срещнат сродната си душа през 2018-а (ВИДЕО)

Зодиите, между които любовта е обречена (ВИДЕО)

Пари, изневери и отчуждение са сред най-популярните причини за раздяла

Защо се проваляме в любовта?

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук