Това беше първото ревю в Дубай на Dior. На него беше представена колекцията, показана на Седмицата на висшата мода в Париж през януари
Това беше първото ревю в Дубай на Dior. На него беше представена колекцията, показана на Седмицата на висшата мода в Париж през януари / Gulliver/Getty Images
"Диор" представи най-новата си колекция висша мода в Дубай под огромно цирково шапито, предаде Асошиейтед прес.
 
Това беше първото ревю в Дубай на "Диор". На него беше представена колекцията, показана на Седмицата на висшата мода в Париж през януари.

Вижте колекцията, показана на Седмицата на висшата мода в Париж през януари, в галерията тук
 
За презентацията в Дубай обаче бяха подготвени 15 нови модела, насочени специално към почитателките на модата от района.
Тоалетите са вдъхновени от спомените и представите за цирка на Мария Грация Киури - главния дизайнер на "Диор", която присъства на шоуто.

Dior: Висшата мода не трябва да бие на очи, тя е вечна (СНИМКИ)
 
Висшата мода представя майсторството в ръчното изработване на облеклата на модните къщи. Тя е на повече от 150 години. Изработените така тоалети са изключително скъпи. Колекциите се представят в Париж два пъти годишно. Могат да си ги позволят само няколкостотин изключително богати жени от цял свят. Шоуто в Дубай отразява амбициите на емирството да стане глобален център на модата и дизайна, макар и там да не се организира седмица на модата.
 
За първи път през 2015 г. "Шанел" представи круизната колекция на Карл Лагерфелд в Дубай.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА