Ябълковият оцет оказва положително влияние върху здравето на човека, но дали се отслабва с него? Това е един от продължаващите спорове в сферата на диетите. Възможно ли е да отслабнем с ябълков оцет или това е чисто плацебо?

Някои диетолози смятат, че оцетът влияе върху свалянето на килограми, други твърдят точно обратното. Ето кои са плюсовете и минусите на ябълковия оцет в борбата с килограмите:

Полезността на ябълковия оцет се крие в неговия състав. Той се получава от екстракт от ябълки и ябълков сок. В процеса на приготвянето му компонентите ферментират, като витамините и микроелементите се запазват дори след пълното завършване на производствения процес.

Най-скандалните методи за отслабване, които побъркаха света (ВИДЕО)

Киселините, които се съдържат в ябълковия оцет, помагат на храносмилането. Ако се приема преди хранене, това ще улесни обработването на храната и усвояването на полезните й съставки от организма, твърдят диетолозите.

оцет
ThinkStock/Getty Images

Според тях оцетът може да повлияе върху метаболизма, а също така ще помогне да се разбият липидите и да се изведат от организма.

Девет неочаквани приложения на оцета (ВИДЕО)

Това не означава обаче, че ако пиете ябълков оцет, магически ще отслабнете. Трябва да промените начина си на живот и хранене. Ако похапвате калорична храна, то резултат няма да има.

Ябълковият оцет има неоспорими предимства, но не е безопасен. Употребата му над допустимата дозировка крие и рискове. Киселината може сериозно да разстрои храносмилането, особено при по-честа и продължителна употреба.

диета
ThinkStock/Getty Images


И още:

Странните тенденции в здравословното хранене през 2018 г.

Пет необикновени съвета за отслабване (ВИДЕО)

Неподозираните ползи от оцета

Тези напитки ще ви помогнат да заспите по-лесно (ВИДЕО)

Как бързо да се справим със световъртежa с природни средства? (ВИДЕО)

Фърги пие оцет за фина фигура

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук