В интернет е пълно с информация как да отслабнем, но по-голямата част от нея не е базирана на научни изследвания. Появиха се скандални методи за отслабване, които буквално побъркаха света и мнозина се подведоха по тях. Клои Кардашиян не е първата или последната известна личност, която използва влиянието си, за да насърчи последователите си да използват методите й за отслабване.

Най-безумните трикове за красота на звездите (ВИДЕО)

Така например поетът и политик лорд Байрон е бил много загрижен за фигурата си и е популяризирал диетата с оцет. Въпреки че страничните ефекти включвали повръщане и диария, Байрон ежедневно е пил оцет и ядял картофи, напоени с пикантната течност.

Преди да се появят хапчетата за отслабване, през 19-ти век са използвали медикаменти, съдържащи арсен. Арсенът е отрова, която убива плъхове и би убила човек, ако се консумира в големи количества. Остава неясно, защо хората си мислили, че тези съставки биха помогнали при загуба на тегло, но някои експерти смятат, че това е било рекламирано като метод за ускоряване на метаболизма, подобно на амфетамините.

Убийствена мода: Най-болезнените трикове за красота в историята (СНИМКИ)

Ако рекламите сега изглеждат измамнически, представете си, че виждате реклама, която твърди, че само с малко сапун можете да измиете мазнините от тялото си. Реклами във вестници от 1920 г. правят точно това, заявявайки, че даден продукт може да измие мазнините и колкото по-често се миете със сапуна, толкова по-тънка ще стане талията ви.

Строгите диети увреждат физическото и психичното здраве

Една от най-скандалните диети, дори нещо повече от диета, защото се смята за философия и за духовно движение, е да се храниш от слънцето. Привържениците и вярват, че за да постигнат перфектна форма, трябва да се хранят от слънчева светлина. Те твърдят, че хората могат да живеят единствено с вода, слънчева светлина и жизнената си сила.

диета
ThinkStock/Getty Images

Скандална е и диетата, в която има хирургическа намеса. Козметичен хирург от Калифорния прави операция, която изисква зашиването на марля върху езика. По този начин пациентът намалява консумацията на храна, тъй като изпитва постоянна болка. Хирургът извършва операцията срещу $2000, а марлята стои средно по 30 дни, а самият той гарантира, че могат да бъдат загубени минимум 10кг.

Триковете за красота, които са взимали стотици жертви в миналото (СНИМКИ)

През 70-те години са измислили и напитките за отслабване. Създателят на напитката твърдял, че тя съдържа 400 калории течен протеин и задоволява дневните нужди от енергия. 4 милиона потребители са закупили чудодейната напитка. В резултат, 58 души са загубили живота си от сърдечен удар и напитката е била спряна. След редица проверки е било установено, че напитката, освен всичко друго, съдържала остатъци от животински рога, копита, кожи, сухожилия и кости.

И още:

Четири трика за красота от Анджелина Джоли (СНИМКИ/ВИДЕО)

Популярните диети, които вредят на здравето ни (ВИДЕО)

От крехки кукли до пищни дами: Звездите, които винаги са секси (СНИМКИ)

Странните неща, които жените правят за красотата си

Грешките, които правим, за да отслабнем

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук