Вирджиния Хил
Вирджиния Хил / Gulliver/Getty Images
„Кралицата на бандитите“ става приказно богата, но умра в ужасна бедност и унижение
Вирджиния Хил се издигна от дъното на живота, за да отлети до върха на престъпната слава, да стане приказно богата, да носи короната на „кралицата на бандитите“ и да умре в ужасна бедност и унижение - всичко, от което толкова се е страхувала в детството си, разказва Wday.ru.

Тя е родена в провинциален град в Алабама през 1916 година. Седмото дете от десет. В детството си не вижда нищо - вечно пиян баща, пребиващ майка й до смърт, постоянен глад и мизерия. Това я закалява и я узрява твърде рано. Разбира, че за да избягаш от тази мерзост, трябва да тичаш до края на света. На 17-годишна възраст Вирджиния се превърна в ярка красавица с буйна кестенява коса и сиви пленителни очи.
 

Забележителният й ум й подсказва, че като сервитьорка в местна кръчма може да работи до края на века, без да има смисъл в това. И Вирджиния отива в Чикаго - домът на известния мафиот Ал Капоне. През 30-те години на миналия век е господар на този голям американски град, който гъмжи от гангстери - убийци, мошеници и сводници. Тя бързо успява да си намери работа в един от скъпите ресторанти на Ал Капоне в италианския квартал Сан Карло.

Да, Вирджини носи тежки подноси с отекли от умора крака, но този път има възможност да се срещне с могъщите на този свят. Порочният подземен я привлича с лукс и диаманти, които украсяват шиите на приятелките на местните бандити. Този живот, изненадващо, намира отклик в душата на амбициозното момиче. Но Вирджиния е твърде умна, за да се хвърли в обятията на първия мафиоз, когото види. Срещата с един от лидерите на чикагската мафия и запознанството със снахата на всемогъщия Ал Капоне - Мими предопределя бъдещата й съдба. За учудване на мафиозите, Вирджиния бързо усвоява тънкостите на криминалния занаят, след като за кратко време успява да разбере сложната криминална отчетност. Нейният бизнес нюх изумява бандитите - там, където заплахите са безсилни, тя използва красотата си. Тя не се колебае да прекара нощта с точния човек.
 

До края на 30-те години Вирджиния се превръща в най-могъщата жена в Чикаго, уважавана заради острия си ум, твърдостта, граничеща с жестокост, измама и пълно презрение към мъжете. Странно е, че порочната, чувствена Вирджиния, приела всички най-престъпни качества, никога не е изпитвала чувство на истинска любов. Синеок, с трапчинки на бузите, той ще се появи в живота й неочаквано. Бъгси Сийгъл, известният гангстер в Чикаго, ще потъне в душата на „кралицата на бандитите“ още от първата среща в нощен бар. Тази среща ще постави началото на страстна любов, която не познава граници, продължила пет години.
 

Бъгси няма да бъде спрян дори от съпругата си, към която, колкото и да е странно, се отнася внимателно и нежно. Всичко ще бъде засенчено от Вирджиния с нейния безумен темперамент, който ще се превърне в неговата смъртоносна болест. Бъгси ще я нарече Фламинго и заради любовницата си няма да се поколебае да измами съучастниците си, като сложи ръка в общата каса. Историята на връзката между чикагския гангстер и „кралицата на бандитите“ обаче не се отличава с романтика и възвишеност. Освободена от прегръдката на любимия си мъж, Вирджиния успява да изпее всички тайни на кражбата му пред конкуренти от Ню Йорк. Заклевайки му се във вярност, тя първо се омъжва за студент, а след това за собственик на мексикански нощен бар, редувайки кратките бракове и бързи разводи. Бъгси също изневерява наляво и надясно. Но той непрекъснато се връща при Вирджиния, която с подновена сила го тегли във водовъртежа на необуздани страсти.
 

Веднъж той се изпуска, че строи хотелския комплекс „Фламинго“ и вече е откраднал няколко милиона долара от свои сътрудници. Скоро това става известно на гангстерите. Над главата на Бъгси се скупчват буреносни облаци. „Кражба от своите е последното нещо, което прави човек“, решава мафията. През юни 1947 г. любовникът на Вирджиния е прострелян в главата. Гангстерите се страхуват да я премахнат: „кралицата на бандитите“ води подробен дневник, в който са описани всички черни дела на мафията. Освен това Вирджиния разказва на гангстерите за измамата на Бъгси.
 

След смъртта на любимия си тя изведнъж увяхва, изпада в депресия и дори няколко пъти се опитва да се самоубие. Скоро започва поредица от неуспехи - за неплащане на данъци Вирджиния трябва да избяга от Америка в Европа. Скитанията на бившата „кралица на бандитите“ завършат в Неапол, където тя, заедно със сина си Питър, роден от късен роман с австрийски ски инструктор, живее в пълна бедност. Един ден успява да се свърже със стари приятели и да ги заплаши със злощастния дневник. Вирджиния, все пак, получава плик с 10 хиляди долара като откуп и е намерена мъртва на една от улиците на Неапол.

През 1991 г. излиза филмът "Бъгси", режисиран от Бари Левинсън, който разказва за съдбата на известния гангстер и Вирджиния Хил. Главните роли са изиграни от Уорън Бийти и Анет Бенинг. Между другото, актьорите толкова се вживяват в страстния романс, че се женят година след излизането на филма.
БГНЕС