"Вино с ако" е гвоздеят в програмата на изложбата на отблъскващи видове алкохол в музея на отвратителните храни в Малмьо, Швеция, съобщи АФП.
"Това е традиционно корейско лекарство", уверява директорът на музея Андреас Аренс, който лично е забъркал сместа с човешки екскременти.
Твърди, че лекува рани и счупени кости. "Сега мирише повече на алкохол", казва Аренс, като поднася стъкленицата под носа си. "Но когато се приготвя, вони наистина ужасно", признава той.
Посетителите разглеждат с усмивка необичайните експонати - шотландска бира с 55 процента алкохолно съдържание, която се продава в препарирана катерица, редом с масово произвеждани напитки като италианския ликьор "Фернет Бранка", исландска бира, произвеждана с тестиси на китове, угандийски джин уараги или плодово вино "пруно", произвеждано в САЩ от затворници, което ферментира в тоалетните.
Експозицията дава и възможност за запознаване с алкохолните навици на местните хора чрез горчивката "Гамелданск". По традиция тя се пие на закуска в Швеция, Дания и Норвегия, но "е отвратителна на вкус за останалата част от света", казва Аренс.
"Много, много, много отвратително, но и забавно посещение", казва Мари-Луиз Сирялайнен, която е на изложбата със семейството си.
Музеят на отвратителните храни отвори врати преди две години и популярността му расте. Вече са организирани експозиции на открито и в Нант, Берлин и Лос Анджелис.
"Това е традиционно корейско лекарство", уверява директорът на музея Андреас Аренс, който лично е забъркал сместа с човешки екскременти.
Твърди, че лекува рани и счупени кости. "Сега мирише повече на алкохол", казва Аренс, като поднася стъкленицата под носа си. "Но когато се приготвя, вони наистина ужасно", признава той.
Poop #wine? 🤮
— The Wine Wankers 🍾🤛🎉🥂 (@winewankers) September 13, 2020
A large jug of a yellowish semi-translucent liquid is the centre piece of the new Swedish exhibit: wine made from human excrement. https://t.co/dfLd8664yc
Посетителите разглеждат с усмивка необичайните експонати - шотландска бира с 55 процента алкохолно съдържание, която се продава в препарирана катерица, редом с масово произвеждани напитки като италианския ликьор "Фернет Бранка", исландска бира, произвеждана с тестиси на китове, угандийски джин уараги или плодово вино "пруно", произвеждано в САЩ от затворници, което ферментира в тоалетните.
Експозицията дава и възможност за запознаване с алкохолните навици на местните хора чрез горчивката "Гамелданск". По традиция тя се пие на закуска в Швеция, Дания и Норвегия, но "е отвратителна на вкус за останалата част от света", казва Аренс.
"Много, много, много отвратително, но и забавно посещение", казва Мари-Луиз Сирялайнен, която е на изложбата със семейството си.
Музеят на отвратителните храни отвори врати преди две години и популярността му расте. Вече са организирани експозиции на открито и в Нант, Берлин и Лос Анджелис.