Аз съм Ваня Червенкова, финалист от VIP Brother 2013.

Нося харизмата в себе си и съм от хората, които се запомнят и винаги оставят дълбоки и трайни следи. За някои може би съм била много труден Съквартирант, за други бях добрата майка на Къщата, чийто отбор, разбира се, взе победата на финала.

Аз отново съм Желязната лейди. Аз съм характер, който ако загубя 3-4 битки, мога да си го позволя, но войната никога няма да я дам. Войната винаги я печеля аз!

Big Brother изкара от мен емоции, които никой друг в реалния живот не може да изкара от мен. Големият Брат изцяло ме победи, което е много страшно да го кажа аз, Ваня Червенкова. Съжалявам, че в предаването не успях да покажа тази добра страна от моя характер, която много малко хора познават. Например, че аз съм с изключително чувство за хумор.

Big Brother е като онази стара любов, която ръжда не хваща. Сега в момента правя един аналог с онова стихотворение на Димчо Дебелянов „Да се завърнеш в бащината къща, когато вечерта смирено гасне". При мен чувството е такова.

Който каже в това шоу, че не иска да стане победител, той много тежко ще излъже. Всички ще се борят за финала, всички ще се борят за любовта на зрителите. Всеки един човек обича да побеждава.