В какво са най-неуверени младите жени?
В какво са най-неуверени младите жени? / ThinkStock/Getty Images

Съвременните жени харесват в себе си много по-малко неща от майките си на същата възраст и имат повече притеснения, съобщи в. "Дейли мейл".

Компанията "Уейт уочърс" анкетира 1000 жени на възраст от 18 до 30 години и от 50 до 65 години, за да установи разликите в подхода им към позитивно мислене и към щастието.

Комплиментите правят жените по-уверени

Резултатите показват, че положителните оценки на младите жени за тях самите са с 50 процента по-малко, отколкото на възрастните. Негативните им мисли в същото време са с една трета повече.

Жените, които са най-уверени в своята сексуалност

Младите си мислят нещо хубаво за себе си само три пъти дневно при шест пъти за поколението на майките им. В същото време нещо лошо им минава през ума девет пъти на ден при шест за по-възрастните.

Жените са най-уверени във връзката си, за интелигентността, чувството за хумор, приятелствата и възгледите за живота. Те обаче се притесняват за тялото и външния си вид, за добрата си физическа форма, кариерата и здравето.

Какво не бива да притеснява жените по време на секс

Съществува силна връзка между увереността във външния вид и хубавото тяло и чувството за щастие, установи анкетата. 20 процента от жените на 50 до 65 години са казали, че са харесвали тялото си, когато са били млади, и 74 процента от същата група се чувстват щастливи.

За разлика от възрастните, по-малко от 10 процента от младите са доволни от външния си вид и само 66 процента мислят, че са щастливи.

Жените са най-красиви и уверени на 31

Младото поколение отдава четири пъти по-голямо значение на фитнеса от възрастното. Освен това само пет процента от младите харесват тялото си. Те обаче са много по уверени във връзките си от поколението на майките им на същата възраст. Освен това по-възрастните жени признават, че днес младите имат много повече влияние от тях.

Източник: БТА