Тестът предвижда дали ще има развод и дали ще си изневерят младоженците в близките 4 години
Тестът предвижда дали ще има развод и дали ще си изневерят младоженците в близките 4 години / ThinkStock/Getty Images
Американски учени съставиха тест, който доста точно предсказва изневерите и разделите в едно семейство, пише сайтът Лайф.

Разработката е на психолози от университета във Флорида. Тестът предвижда дали ще има развод и дали ще си изневерят младоженците в близките 4 години.

Колко трае любовта: вижте най-кратките звездни бракове (СНИМКИ)

В САЩ всяко второ семейство се разпада след втората година брак. За да разберат на какво се дължи тази тревожна статистика учените изследвали в продължение на 3,5 години колко са стабилни брачните връзки сред 300 млади семейства. От проучването станало ясно, че най-честата причина за разтрогването на отношенията се оказали изневерите.

Вижте основната причина, която кара хората да изневеряват

Мъжете най-често оправдават забежките си с работата до късно
Най-честата причина за разтрогването на отношенията се оказали изневерите ThinkStock/Getty Images

Изследователите показвали на двойките фотографии на привлекателни мъже и жени. Оказало се, че тези от участниците, които по-дълго се вглеждали в снимките на непознати хора, по-често подавали молби за развод.

Защо мъжът и жената обичат различно и кой изневерява повече?

Вероятната причина за разпадането на браковете учените определили по това как участниците в експеримента оценявали колко са симпатични непознатите лица от снимките. Бил направен следният извод - колкото по-малко красиви изглеждали снимките на младоженците , толкова по-малко те си изневерявали.

Реакциите на хората били спонтанни и те не винаги си давали сметка защо изневеряват.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА