Таткото на Чифундо не я дава за осиновяване на Мадона
Таткото на Чифундо не я дава за осиновяване на Мадона / снимка: БГНЕС

Мъжът, който се смята, че е бащата на момиченцето от Малави, което поп звездата Мадона иска да осинови заяви, че е против това, предаде Би Би Си. Джеймс Камбева е посочил пред американска ТВ станция, че ще е в състояние да се грижи за 4-годишната Чифундо "Мърси" Джеймс, макар никога да не я е виждал. Той изтъква, че иска малкото момиченце за бъде отгледано като малавийка.

Обжалването от Мадона на решението на съда, което отхвърли иска й да осинови детето ще се разгледа в понеделник. Поп дивата вече осинови момченце, Дейвид Банда, от африканската страна, отбелязва БГНЕС.

Претендиращият за бащинство на детето казва пред "Ранното шоу" на CBS, че носел гердан с името на дъщеря му около врата си, въпреки факта, че никога не я е виждал лично. "Искам да се грижа за нея, и аз съм в състояние да се грижа за детето си", казва таткото на малката Чифундо. "Мърси", е малавийка - така че аз трябва да я отгледам като такава с нашата култура", допълва той.

Говорителка на Мадона заяви, че тя не е знаела, че Камбева е баща на момиченцето. "Всичко, което ми е известно е, че Мърси бе в сиропиталище от деня, в който е била родена", изтъква от името на звездата говорителката Лис Розенберг. Миналият месец молбата на Мадона да осинови Мърси бе отхвърлена поради изискването потенциалните осиновители да бъдат жители на южноафриканската държава от 18 до 24 месеца.