Влезе ли детето в пубертета, истинските проблеми започват. Този период носи множество предизвикателства за връзката между тийнейджъра и родителите му. Комуникацията често се свежда само до кавги, които обикновено завършват с блъскане на вратите. Но колкото и връзката с вашето дете да изгледа като невъзможна мисия, все пак има начини тя да се подобри. Ето някои съвети:

Почисти си стаята!

Да, съществуват родители, на които им се налага да кажат това на децата си в тийнейджърска възраст…само веднъж. И те го правят. Но съществуват и такива, които го казват веднъж, защото нямат сили да го повторят. Ако сте от вторите, добре е да си намерите някой, който да нагърбите със задачите, защото стаята трябва да се почисти, нали?

тийнейджър
ThinkStock/Getty Images

Личната хигиена

Ако имате вана у вас е доста лесно да накарате детето да се изкъпе, колкото и да не го желае. Има едни приятни бомбички, които са ароматни и цветни. Те определено те карат да скочиш във ваната.

8 съвета за родителите на тийнейджъри (ВИДЕО)

Хигиена на отношенията
Добре е да нямате тайни от децата си, за да нямат и те тайни от вас. Това е изключително важно за хигиената в отношенията. Особено във времето, в което живеем. Нужно е да знаете всичко, което се случва в живота на децата на тази възраст. Дори и темата да е деликатна и страшна…като наркотиците, например. Отношенията трябва да са чисти…от всички страни.

Каква е разликата между добрия и мъдрия родител? (ВИДЕО)

И още важни неща:

Не се ядосвайте за дребни неща;

Говорете винаги спокойно и тихо;

Не ги разпитвайте твърде настойчиво;

Споделяйте им, за да споделят и те!

И още:

Пубертетът вече продължава до 24 години

Пет лъжи, които децата казват на родителите си (ВИДЕО)

11 мъдри правила на кралското възпитание за умни и добри деца (СНИМКИ)

Девет неща, по които си приличат родителите на успелите деца

Учени: Строгото възпитание разболява децата

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук