Германски град постави Краля на рока на светофарите си
„Пресечете улицата - моментът е сега или никога”. Това ще започнат да си тананикат жителите на германския град Фридберг, когато светне зеленият пешеходен сигнал на кръстовището и разкрие танцуващия Елвис Пресли, съобщава АФП.
 
Кралят на рокендрола е отбивал военната си служба в града от 1958 до 1960 г. и жителите на населеното място се гордеят с връзката си със звездата. За да почетат изпълнителя на „Обичай ме нежно”, местните власти решиха да трансформират три светофара в града, разположен северно от Франкфурт, в Светофари на Елвис.
 
Уникален "танцуващ светофар" спира пешеходците да не пресичат на червено (ВИДЕО)

Червеният сигнал показва музикалната икона, стояща мирно с микрофон. На зелено - Елвис започва да танцува, изпълнявайки емблематичното си поклащане на пръсти.
 

screenshoоt/vbox7


В града, който се определя като „армейският дом на Елвис”, вече има гигантска статуя на певеца, разположена на кръгово кръстовище в близост до бившите американски казарми.
 

screenshoоt/vbox7


Макар Елвис да е отбивал военната си служба във Фридберг, той всъщност е живял извън военната база в съседния град Бад Наухайм, където всяка година се организира фестивал с неговото име. Именно там звездата среща бъдещата си съпруга Присила. Двамата сключват брак в САЩ през 1967 г., но се развеждат 6 години по-късно. Елвис Пресли умира внезапно през 1977 г. едва 42-годишен.
БГНЕС