Спилбърг взема дебютантка за главна женска роля
Спилбърг взема дебютантка за главна женска роля / снимка: Guliver/Getty Images

Режисьорът Стивън Спилбърг избра британската дебютантка Руби Барнхил за главната женска роля в предстоящата филмова адаптация по романа за деца "ГДВ" от британския писател Роалд Дал, съобщи Контактмюзик.

10-годишната Барнхил ще направи дебюта си в киното с ролята на малката Софи, която се сприятелява с Големия дружелюбен великан, и заедно с английската кралица спасяват света от гиганти човекоядци.

"След дълго търсене открихме идеалната Софи в лицето на великолепната Руби Барнхил. Чувствам, че и самият Роалд Дал би одобрил избора ни", се казва в изявлението, направено от Стивън Спилбърг.

"Много съм щастлива. Софи се впуска в това невероятно приключение и се вълнувам, че ще изиграя ролята й", казва на свой ред дебютантката Руби Барнхил.

В края на октомври беше оповестено, че Стивън Спилбърг се е спрял на двукратния носител на театрална награда "Лорънс Оливие" Марк Райлънс за главната роля във филма "ГДВ". Райлънс - един от най-талантливите театрални актьори от своето поколение, беше предпочетен от режисьора за ролята на Големия дружелюбен великан, въпреки че за нея бяха спрягани звезди на киното като Лиъм Нийсън, Даниъл Дей-Луис и Джеймс Кромуел.

Игралната версия на "ГДВ" ще бъде режисирана от Спилбърг по сценарий на Мелиса Матисън, с която известният режисьор е работил над филма "Извънземното". Продуценти ще бъдат Катлийн Кенеди и Франк Маршал. Снимките ще започнат в началото на следващата година. Филмът "ГДВ" ще излезе на екран на 1 юли 2016 г., припомня изданието.

Източник: БТА