При строеж или ремонт на своите домове някои хора са намирали скрити съкровища. Някои от тях са с уникална стойност. Вижте 5 от тях:

Сейф, пълен с алкохол, пари и книга


Докато ремонтирали дома си във Финикс, Аризона през 2015 г. собствениците бутнали стена в кухнята на къщата си и намерили сейф на около 50 години. В него имало около 50 000 долара в брой, бутилка бърбън от 1960 г. и книга със заглавие "Пътеводител за обърканите".

съкровище
ThinkStock/Getty Images

Картина на Ван Гог

Собственици на стар норвежки дом открили произведение на изкуството на тавана си, което предишният собственик на къщата смятал за фалшива творба на Винсент Ван Гог. При по-задълбочено разглеждане обаче установили, че това е автентична, но неподписана картина на известния художник, озаглавена "Залез в Монмайор".

Гигантско Монополи под килима

През 2003 г. собственик на бунгало в Калифорния намерил огромна игра Монополи, нарисувана на дървения под. Това не било точна реплика на известната семейна игра. Явно правилата са били различни, защото по нея се виждали силуети на голи жени.

Швейцарец откри хиляди римски монети в градината си

Кухня от Викторианската епоха

Съпрузи решили да почистят мазето – работа, която отлагали с години. Когато се отървали от купчината с боклуци в помещението, те се натъкнали на врата. Тя водела към друго помещение – кухня от Викторианската епоха, снабдена с всичко необходимо – печка, прибори за готвене и хранене, стари пожарогасители.

Три легендарни съкровища, които не са открити и до днес (ВИДЕО/СНИМКИ)

Двойка намерила куп археологически артефакти в дома си и го превърнала в музей

Когато през 1970 г. двойка купила къща в Стария град на Йерусалим, съпрузите тайничко се надявали, че ще открият в него някое забравено съкровище. Започнали да търсят усилено и след 18 години разкопки постигнали резултат. Под четириетажния си дом семейството намерило безценни археологически съкровища от еврейската история, някои от които на почти 3 000 години. Съпрузите решили да направят от мястото музей – днешният Siebenberg House.

И още:

30 бурета със злато се търкалят в Черно море

7 тайнствени съкровища, обвити в загадъчност и мистерия

Най-известните изгубени съкровища (ВИДЕО)

Откриха съкровище в потънал през 1806 г. пиратски кораб

Семейство от Калифорния откри съкровище за $10 млн. в двора си

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук