Съществуват много легенди за несметни богатства, които са изчезнали. През годините много хора са търсили тези съкровища с надеждата да забогатеят. Дали наистина ги е имало или са плод на нечии фантазии?

Вижте някои от легендите за изгубени съкровища:

Пътят към Елдорадо

Легендите разказват за „Златния град" Елдорадо, който се намира около столицата на Колумбия - Богота. В буквален превод Елдорадо означава „златният човек".

Историята тръгва от индиански разкази, според които в джунглите на Амазонка се крие златно находище. През 1530 г. конкистадори начело с Гонзало Хименес де Кесада тръгват по пътя на Елдорадо, но вместо съкровище открили изгубена цивилизация. Племето, което открили, се наричало муиски и живеели много примитивно.

30 бурета със злато се търкалят в Черно море

Съкровището на капитан Кид

Уилям Кид е един от най-легендарните корсари и свирепи пирати в историята. Той е натрупал огромно богатство от набезите си.

Легендата разказва, че капитанът накарал подчинените си да теглят пръчици, за да определи кой ще отиде да зарови плячката на избраното място и в последствие - да бъде убит, за да не проговори или не се изкуши да се възползва.

Смята се, че всичко това се случило близо до р. Кънектикът в САЩ. На 23 май 1701 г. капитан Уилям Кид е осъден за пиратство и екзекутиран на брега на Темза и тайното местоположение на огромното му богатство останало неизвестно.

Американец откри златно съкровище за 1 млн. долара

Съкровището на Буч Касиди

Легендарният банков обирджия откраднал 20 000 долара само при първия си документиран удар срещу банка "Сан Мигел Валей Банк" в Колорадо.

В периода 1896 г. и 1901 г Касиди и партньорът му Сандърс Кид ограбили над 10 влака, като плячката само от 1 влак надвишавала 7000 долара. Няколко години по-късно двама бягат в Чили и Боливия, преследвани от закона, и съдбата им остава неясна.

Според една легенда били убити от боливийски войници, според друга - те се завърнали в САЩ под фалшиви имена и заживели спокойно и охолно.

Семейство от Калифорния откри съкровище за млн. в двора си