Синът на британската принцеса Ана ще се ожени за приятелката си
Синът на британската принцеса Ана ще се ожени за приятелката си / снимка: BGNES

Синът на британската принцеса Ана от първия й брак с капитан Марк Филипс - Питър Филипс, ще се ожени за приятелката си, канадката Отъм Кели. Световните агенции информират за предстоящата сватба, позовавайки се на съобщение на Бъкингамския дворец.

Датата на сватбата все още не уточнена.

Двойката се запознала през 2003 година в Монреал на състезание от Формула едно. По това време Питър Филипс бил част екипа на "Уилямс", участващ в състезанието. Отъм Кели пък работела като консултант-мениджър в канадска фирма.

След като любовта между двамата процъфтяла, Отъм Кели се преместила да живее във Великобритания. Сега тя и Питър споделят къща в имението на принцеса Ана в Глочестършър.

29-годишният Питър няма благородническа титла и е 10-и в списъка за унаследяване на британската корона. Понастоящем той работи в Роял банк ъв Сконтланд в Единбург, но е известен и като играч по ръгби и страстен ездач. Избраницата му Отъм е на 31 години, уточнява Би Би Си.

Сватбата на Питър и Отъм ще бъде първата в британската кралска фамилия от две години насам, когато се ожениха принц Чарлз и дългогодишната му приятелка Камила.