/ ThinkStock/Getty Images
На 31 юли в някои страни отбелязаха Националния ден на оргазма
По случай Националния ден на оргазма, отбелязван на днешна дата в страни като Великобритания, САЩ и Австралия, в. "Дейли стар" предлага няколко интересни факта за кулминацията в сексуалния акт:

Сексуалните тайни на европейките: Ето кои са най-задоволените жени  

- Идеята за честването идва от Бразилия. Страната обаче отбелязва Националния ден на оргазма през август.
 

ThinkStock/Getty Images


- Оргазмът - кулминацията в сексуалния акт, невинаги е постижим за дамите. Едва 64% от тях достигат връхната точка при полов контакт, за разлика от 91% от мъжете. А глобално проучване, направено от производители на секс играчки показва, че 70% от британките достигат нееднократно до връхната точка в сексуалния акт.

Вижте какво искат жените в леглото, за да бъдат доволни от секса

- Анкета, обхванала 2200 души от 21 страни, разкрива, че 11% от жителите на Великобритания получават минимум един оргазъм дневно. Първенци по този показател са норвежците - 35% от тях твърдят, че достигат сексуална кулминация поне веднъж на ден. Най-ощетени по отношение на оргазмите са германците - 2,54% от споделят, че никога не са изпитвали върховно сексуално задоволство.
 

ThinkStock/Getty Images


- Средният брой на оргазмите в глобален мащаб е два или три седмично. 30% от жителите на Бразилия достигат сексуална кулминация само веднъж седмично.
 
Бъдете смели: Мастурбацията е полезна за здравето, уверява специалист

- Най-интензивни оргазми изпитват жителите на Чили, Италия и Испания. Макар да са в челната тройка по брой на седмични оргазми, при австралийците връхната точка в секса е с най-нисък интензитет.
 
Секс терапия: Минимум 200 оргазма годишно за добро здраве
 

ThinkStock/Getty Images


- Най-шумни в леглото в сюблимния момент са бразилците, следвани от норвежците. Най-сдържана е сексуалната кулминация на португалците, следвани от датчаните. В действителност между озвучаването на оргазма и неговия интензитет няма никаква връзка. Шумният секс се обуславя от културни различия.
БТА