Шарън Стоун се извини на китайците за изказванията си
Шарън Стоун се извини на китайците за изказванията си / снимкa: БГНЕС

Холивудската звезда Шарън Стоун се извини след острата реакция в Китай на изказването й, че смъртоносното земетресение е „карма” заради китайската политика в Тибет, предаде Франс прес, цитирана от БГНЕС.

„Моите погрешни думи и дела са разгневили и натъжили китайския народ и аз искрено се извинявам затова”, се казва изявление, разпространено от китайския клон на френската компания за луксозни и козметични стоки „Кристиян Диор”, за който тя работи като топ модел. „Желая да участвам във възстановителната дейност и да направя всичко по силите ми, за да помогна на китайците, пострадали от бедствието”, добавя Стоун.

Тя направи противоречивото си изказване по време на Фестивала в Кан миналата седмица, което накара редица китайски кина да съобщят, че няма да излъчват нейни филми, а марката за козметични продукти Кристиян Диор спря рекламите с участието на Стоун.

„Не харесвам начина, по който китайците се отнасят към жителите на Тибет, защото смятам, че никой не трябва да бъде лош към другите“, заяви американската актриса в Кан. „След това стана земетресението. И аз се питам дали това не е карма – когато не сте добри, ви се случват лоши неща“, запита реторично Стоун.