Шакира роди момче, кръсти бебето Милан
Шакира роди момче, кръсти бебето Милан / снимка: БГНЕС, архив

Колумбийската певица Шакира и испанският футболист Жерар Пике от Барселона обявиха във вторник вечерта в Twiiter за раждането на първото си дете в болница в столицата на Каталуния. Тримата ще живеят в Барселона, в новопостроено жилище.

„За нас е удоволствие да обявим, раждането на Милан Мебарак Пике, син на Шакира Мебарак и Жерар Пике, роден на 22 януари в 21.36 ч. (22.36 ч. българско време) в Барселона, Испания”, написаха те в социалната мрежа. Милан тежи 3 кг и „мама и бебето са в отлично здраве”, заявиха двамата родители.

Каталунският спортен всекидневник „Спорт” уточни малко преди това, че раждането е станало с цезарово сечение в клиниката Текнон в Барселона. Според друг испански вестник „Мундо Спортиво”, певицата е пристигнала в медицинския център към 18.30 ч. местно време, пише АФП.

Двойката обяви през септември, че певицата е бременна с първото си дете.

Преди да роди Шакира и нейната половинка Жерар Пике публикуваха с благотворителна цел красива чернобяла снимка на бременната певица, с която да отпразнуват скорошното раждане на първото им дете. Снимката на Жерар Пике и Шакира е част от кампанията на Детския фонд на обединените нации УНИЦЕФ, която е посветен на най-уязвимите деца в света. Двамата са без горни дрехи, а наедрелият корем на певицата показва напредналата й бременност. На друга снимка от кампанията Шакира е облечена в бяла рокля и е сложила ръце на корема си.

С тази инициатива звездната двойка призовава хората да подкрепят фонда на организацията. Шакира, която е посланик на добра воля на УНИЦЕФ, и защитникът от екипа на Барселона Пике искат да насърчат своите фенове да направят по един малък подарък на децата в света, разкрива БГНЕС.

В края на декември м.г. защитникът на Барселона „преметна” 4,7 милиона свои фенове в Twitter със съобщението, че Шакира е родила. „Нашият син се роди. Много сме щастливи. Благодарим на всички за вашите приветствия”, гласеше първото съобщение на Пике.

„Новината” тогава беше светкавично препредадена и достигна до различни електронни медии в цял свят. Само че никой не се е сетил, че съобщението е изпратено на 28 декември - Денят на Невинните светии, който е испански вариант на 1 април. По-късно пък самият Пике призна за шегата и написа: „„Бебето вече има име. Иносенсио. Честитя на всички Деня на Невинните светии”. (Иносенсио идва от испанското иносенте - невинен).