Шая Лабьоф
Шая Лабьоф / Gulliver/Getty Images
През кариерата си Шая Лабьоф е изиграл няколко страхотни роли. Работата му във филма "Honey Boy" донесе на актьора многобройни номинации за награди и победи. Въпреки че е изпълнител от калибъра на наградите, мнозина все още си спомнят за лудориите на актьора извън снимачната площадка и обвиненията му в злоупотреби.

Актьорът прие католицизма, докато работеше по филма "Падре Пио", което може да е допринесло Лабьоф да се извини за поведението си в миналото. Той също така отдаде заслуженото на опита си да посещава традиционните служби с латинска меса за новооткритата си признателност към живота и прошката. По време на участието си в католическата уеб поредица Bishop Barron Presents Лабьоф обясни, че въвеждането му в латинската меса е станало от актьора Мел Гибсън.

В интервюто актьорът разказва, че не е знаел как да намери пътя към латинската меса. Срещата на Шая Лабьоф с Мел Гибсън в крайна сметка го накарала да започне да посещава събитието, населено с католици традиционалисти, съобщи "Giant Freaking Robot". Гибсън, чиято страст и история с християнството го карат да създаде филма "Страстите Христови", в миналото се е сблъсквал със свои лични изпитания. Лабьоф признава, че запознанството с латинската меса му е внушило смирение.

В "Падре Пио" актьорът изобразява италианския монах, станал известен с това, че през целия си живот е показвал стигмати. Лабьоф осъзнава огромния натиск, който идва с изобразяването на такава личност и с влизането в събитие, населено с католици. Колкото повече време прекарвал там, толкова по-удобно се чувствал в кожата си.

Поведението на Шая Лабьоф и Мел Гибсън в миналото е добре документирано. И двамата актьори са се сблъсквали с обществената реакция на възгледите им по отношение на религията. През 2004 г. в интервю за Даян Сойер Гибсън казва, че вярва, че некатолиците и нехристияните могат да отидат в рая.

По време на снимките на "Страстите Христови" Гибсън има ежедневни посещения от местни свещеници и свещеници от Института на Христос Цар. През 2010 г. е включен в черния списък на Холивуд след изтичане на телефонен запис, на който е заснет как тормози руската певица и композиторка и бивша приятелка Оксана Петровна Григориева.

През 2016 г. той се завръща в Холивуд с наградения си режисьорски опит "Hacksaw Ridge". Изпитанията и премеждията на Гибсън може би са вдъхновили Лабьоф да потърси по-добър път за себе си. След няколко злоупотреби и юридически проблеми актьорът изпитва трудности при намирането на работа. След като пое големи роли с голям профил във франчайзи като "Трансформърс" и "Индиана Джоунс", Лабьоф реши да поеме драматични роли, които да го предизвикат.

Въпреки че Шая Лабьоф и Мел Гибсън няма да се появят заедно във филм в рамките на следващата година, може би новооткритият възглед на Лабьоф за живота и прошката ще го убеди да работи с Гибсън някой ден. Засега тези, които се интересуват от това какво ще направи Лебьоф по-нататък, ще трябва да изчакат следващото му участие в "Мегалополис" на режисьора Франсис Форд Копола.
БГНЕС