Семейство Симпсън е на път да постави рекорд в телевизионната история
Семейство Симпсън е на път да постави рекорд в телевизионната история / Guliver/Getty Images

Прочутото анимационно семейство Симпсън е на път да постави рекорд в телевизионната история, след като телевизия "Фокс" получи поръчка за заснемането на още два сезона от едноименната поредица, предадоха световните информационни агенции.

Хоумър Симпсън е най-великият тв герой

Понастоящем телевизия "Фокс" излъчва 28-ия сезон на хитовия анимационен сериал "Семейство Симпсън". През октомври беше показан 600-ият епизод от телевизионното шоу.

С поръчката за още два сезона през 2018 и 2019 г., "Семейство Симпсън" ще подобри рекорда за епизоди от поредица по сценарий, излъчвана в праймтайма, поставен през 1975 г. от телевизионния уестърн "Пушечен дим".

Уестърн сериалът слиза от екран след 635 излъчени епизода. До края на 30-ия сезон на "Семейство Симпсън" от поредицата ще бъдат показани 669 епизода.

Излъчиха 600-ия епизод на най-дългата анимационна поредица в света

Сагата на "Семейство Симпсън" започва през 1987 г. с излъчването на късометражни филмчета в шоуто на Трейси Улман. Историите за Барт Симпсън и членовете на семейството му обаче се радват на изключителна популярност сред зрителите и стартират като самостоятелна поредица през 1989 г.

Създателят на шоуто Мат Грьонинг е моделирал персонажите по собственото си семейство. Той дори използва истинските имена на близките си, заменяйки единствено своето с това на Барт.

През септември т.г. започна излъчването на 28-ия сезон на "Семейство Симпсън". По-рано през 2016 г. патриархът на фамилията Барт Симпсън стана първият анимационен герой, появил се на живо по телевизията.

Мардж Симпсън лъсна на корицата на Playboy

Догодина "Фокс" ще отбележи безпрецедентно събитие в историята на анимационната поредица - излъчването на първия й едночасов епизод. Обичайната продължителност на епизодите на "Семейство Симпсън" е половин час.

Хитовата анимационна поредица е отличена с 32 награди "Еми" - телевизионен еквивалент на филмовите "Оскар"-и.

Източник: БТА