Мардж Симпсън лъсна на корицата на Плейбой
Мардж Симпсън лъсна на корицата на Плейбой / снимка: БГНЕС /

"Ай, Карамба! Мардж Симпсън направи нещо, което едва ли ще хареса на Хоумър, но ще направи Барт най-гордото хлапе в училище - тя позира за корицата на списание "Плейбой", съобщи Асошиейтед прес. След като повече от половин век мъжкото списание публикува на корицата си снимки на жени като Мерилин Монро и Синди Крофърд, за първи път то запази фасадата на новия си брой за анимационна героиня. Списанието отдава на звездата от сериала "Семейство Симпсън" цялата подобаваща почит, включваща страница с информация за нея, интервю и плакат на две страници.
   
Главният редактор на "Плейбой" Джеймс Джелинек не разкрива каква част от прелестите си ще покаже Мардж в ноемврийския брой, нито дали ще разпусне  високата си синя прическа, но уверява, че броят ще бъде "много, много пикантен". Той отбелязва, че Мардж, която е майка на три деца, последното от които е още бебе, има с какво да се гордее.
   
За "Плейбой", чиито приходи от тираж спаднаха от 3,15 милиона долара през 2006 г. до 2,6 милиона, публикуването на фотосесия на Мардж е начин да привлече по-млади читатели, без да отблъсква по-възрастните. Средната възраст на читателите на списанието в САЩ е 35 години. "Смятаме, че това наистина ще хареса на читателите под 30-годишна възраст", отбелязва говорителката на "Плейбой" Тереза Хенеси.
   
Списанието се надява да превърне ноемврийския брой в колекционерска ценност. На корицата на изданието, което ще се разпространява по будките, ще бъде изобразена Мардж, седяща на стол във формата на емблематичното зайче на "Плейбой". Абонатите на списанието ще получат по-обикновено издание.
  
"Плейбой" дори убеди веригата закусвални "Севън илевън" да продава броя в своите над 1200 обекта - нещо, което компанията не е правила от повече от 20 години. "Обичаме Мардж", признава говорителката на "Севън илевън" Маргарет Чебрис.

Хората, които колекционират списанието, сигурно ще си спомнят друг негов революционен брой от 1971 г., на корицата на който се появява чернокожа жена в абсолютно същата поза, която заема Мардж Симпсън в новия брой. Първото чернокожо момиче на "Плейбой" се усмихва лъчезарно под внушителна прическа.
   
Макар и необичайно, решението на "Плейбой" да представи на страниците си Мардж Симпсън не е лишено от логика. От една страна по този начин списанието отбелязва 20-годишнината на телевизионния сериал, а от друга то отправя препратка към епизод, озаглавен "Мардж поема всичко", в който се загатва, че тя, или поне хората, които я рисуват, не би имала нищо против да бъде изобразена по начина, по който се появява в списанието, допълва БТА.
   
Освен всичко друго идеята се е харесала на основателя на списанието Хю Хефнър. "Той е голям фен на "Семейство Симпсън" и се е появявал в сериала", отбелязва Джелинек.