/ Thinkstockphotos
Всеки ден носим дрехи, обувки или бельо, които изглеждат изключително красиви и удобни, но не знаем, че реално бавно, но постоянно увреждат здравето ни.

Ето 7 неща, които е добре да се носят само при специални случаи:

Публикуваха списък с особено опасни бактерии

Бельо тип „Прашка“

дрехи
Thinkstockphotos

Бельото тип „Прашка“ е любим на много дами, защото изглежда секси и е почти незабележимо и под по-прозрачни дрехи. Често обаче носенето на такъв тип бельо увеличава риска от генитални инфекции. В повечето случаи материята е синтетична, задържа влага и топлина, като по този начин създава идеална среда за вредни бактерии.

Сутиен с повдигащ ефект

сутиен гърди
ThinkStock/Getty Images

Сутиенът от този вид определено прави гърдите визуално по-големи и стегнати, но истината е, че забавя кръвообръщението, което от своя страна носи редица рискове. Преди да си купите такова бельо, уверете се, че е направено от качествен материал, а размерът е точно като за вас и не ви стяга прекалено. В никакъв случай не спете с този сутиен и не го носете повече от 12 часа дневно.

Най-много бактерии у дома се крият в хавлиените кърпи

Оформящо бельо

дрехи
Thinkstockphotos

Стягащото бельо, което завоюва успешно своя територия в дамския гардероб, също крие опасности за здравето. То притиска силно стомаха, а вредните последици от това са киселини и отоци. Лекари твърдят, че честото носене на коригиращо бельо може да причини разширени вени и проблеми с гърба. Освен това кожата не може да „диша“ добре с такъв вид бельо, което може да доведе до раздразнения и обриви.

Ето защо носенето на тесни дънки е опасно за здравето

Тесни дънки

жена цип дънки
Thinkstock/Getty Images

Носенето на прекалено тесни дънки и панталони може да доведе до отоци, разширени вени, храносмилателни проблеми, изтръпване на крайниците. Специалистите дори определят този вид дънки за съвременния корсет. В световен мащаб има случаи на тийнейджъри с деформирани кости на таза заради постоянното носене на много тесни дънки.

Продължителното ходене на високи токчета крие рискове

Обувки с високи токчета

обувки
ThinkStock/Getty Images

Честото носене на обувки с високи токчета може да бъде вредно, тъй като тежестта на тялото не се разпределя равномерно върху ходилата – главното натоварване се поема от пръстите. Това води до деформации на ходилото, в допълнение – болки в гърба.

Дамските чанти са опасни за здравето

Голяма дамска чанта

дамска чанта
Thinkstockphotos

Когато големите дамски чанти станаха модерни, много дами бяха доволни, защото събираха всичко, от което се нуждаеха. В резултат на това големите чанти се превърнаха в тежки торби, които повечето жени носеха на едно рамо. Главоболие, дискомфорт в рамото, гръбначни изкривявания, са само част от неприятните последици. По принцип чантата, която носите през целия ден с вас, не трябва да тежи повече от 10% от телесното ви тегло.

Евтини бижута

Диамантените обеци "Син Аполон" и "Розова Артемида"
Guliver/Getty Images

Евтините бижута, които купувате за себе си и вашите деца, могат да съдържат опасни метали и химикали. Учени от САЩ тествали 99 бижута от 14 различни онлайн магазина. Анализът потвърждава наличието на арсеник, олово и живак в количества, които се считат за опасни за живота. В друго проучване изследователите установиха, че от 103 проби на евтини китайски бижута за бебета, 12% съдържат опасни количества токсични метали. Затова бъдете много внимателни при купуването на бижута.

И още новини:

По кои предмети в офиса полепват най-много бактерии?

В дамската чанта има повече бактерии, отколкото по тоалетната дъска

Ето защо не трябва да кръстосваме краката си (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук

 
adme.ru