Роби Уилямс с награда за изключителен принос към музиката
Роби Уилямс с награда за изключителен принос към музиката / БГНЕС

Роби Уилямс ще получи награда за изключителен принос към музиката на церемонията по раздаването на Британските музикални награди догодина в Лондон, информира БГНЕС.

Бившият член на "Тейк Дет", който е притежател на най-много награди Бритс, ще получи престижното отличие на 30-то издание на церемонията на 16 февруари. Роби ще закрие шоуто, което ще се състои в Earls Court в Лондон. След известно отсъствие от музикалната сцена, Улимяс се завърна в музикалните класации в Европа с хитовото парче Bodies. Новият му албум Reality Killed The Video Star ще излезе на 9 ноември.

Роби е печелил наградата за най-добър британски изпълнител през 1999, 2001, 2002 и 2003 г., а през 2005 г. взе приза за най-добра песен за Angels, както и за най-добър сингъл за същата песен през 1999 г., за She's The One през 2000 г. и за Rock DJ през 2001 г. Той е получил 33 номинации, 22 от които като солов артист, и е спечелил 11 награди.

Роби има четири награди и като член на "Тейк Дет". Преди него с приза за изключителен принос са били удостоявани "Пет Шоп Бойс", Пол Макартни, "Оейзис", Ю2, Том Джоунс, Пол Уилър, Стинг, Дейвид Бауи, "Юритмикс", "Бийтълс" и "Дъ Ху".