/ БГНЕС, архив
Непредвидимият Ларс фон Триер, който поддържа хладни взаимоотношения с организаторите на кинофестивала в Кан след противоречивите си изказвания за Хитлер през 2011 г., заяви, че може да се завърне на "Кроазет" за представянето на следващия си филм, предаде АФП.
 
Ума Търман ще участва в новия филм на Ларс фон Триер

Наскоро в Швеция започнаха снимките на новия му филм "Къщата, която Джак построи" с участието на Мат Дилън и Ума Търман. Датският режисьор представи изпълнителите на главните роли във филма пред журналисти, събрали се на снимачната площадка в Бенгтсфорш в западната част на Швеция.
 
Запитан дали би искал да покаже филма в Кан през 2018 г., режисьорът на "Танцьорка в мрака" поясни, че започнал да обсъжда този въпрос с организаторите на феста. "Разговарях с хора, които познавам", каза той. "Дали бих искал да се завърна в Кан? Може би", споделя още режисьорът.
 
Станал известен с черния си хумор и сензационните си изказвания, Ларс фон Триер отбягва журналистите от 2011 г., когато бе обявен за персона нон грата в Кан, след като увери, че "разбирал" Хитлер. Впоследствие режисьорът поднесе извиненията си.
БТА