Първи снимки от сватбата на Джордж Клуни и Амал Аламудин
Първи снимки от сватбата на Джордж Клуни и Амал Аламудин / Guliver/Getty Images

Сватбата на Джордж Клуни и Амал Аламудин беше едно от най-горещите светски събития на 2014 година, но подробностите около нея останаха обвити в тайнственост - досега. Любопитните, и особено дамите, които искаха да зърнат булчинската рокля на британската адвокатка, вече имат тази възможност, благодарение на списание People, което излиза с фотография на влюбената двойка на корицата и помества още кадри от големия ден, пише в. "Дейли експрес".

Младоженците можете да видите ТУК

Роклята на Амал от Оскар де ла Рента вижте ТУК

От публикациите около сватбата стана ясно, че 36-годишната Амал Аламудин е избрала рокля на дизайнера Оскар де ла Рента. Сега любопитните могат да видят творението в цялото му великолепие. Дантелената рокля е с дълъг шлейф и воал до пода. Младоженката държи букетче от цветя, подходящо съчетани с тоалета. 53-годишният Джордж Клуни сияе до своята любима със смокинг на Армани.

Клуни и Аламудин размениха брачните си обети на частна церемония на 27 септември в 7-звездния хотел "Аман" на Канале Гранде, Венеция, пред близо 100 гости. Сред присъстващите бяха Мат Деймън, Боно, Синди Крофорд, Бил Мъри, Емили Блънт и главната редакторка на Vogue Ана Уинтър.

На сватбения прием Джордж Клуни и Амал Аламудин са изтанцували първия си танц като семейна двойка на песента Why Shouldn't I? на Коул Портър. Гостите им са получили за спомен айподи с песни, подбрани от младоженците.

В понеделник, 29 септември, Клуни и Аламудин сключиха граждански брак в кметството на Венеция. Церемонията беше ръководена от бившия градоначалник на Рим и приятел на холивудската звезда Валтер Велтрони, припомня изданието.

Източник: БТА