Пролетта разцъфва в розови, лилави, сини, зелени, жълти, оранжеви, червени нюанси. Това, заедно с прекрасното слънце, ни зарежда с енергия и с огромна доза вдъхновение, стане ли дума за грим. Затова няма как да не използваме хубавия сезон и да не ви представим един цветен, пъстър и красив грим, приложим в ежедневие или пък за по-специално събитие, който ни показва Наталия от бюти влога Natali’s Beauty.

Розови, лилави, бронзови нюанси се преливат по очите, за да създадат цветно и кокетно настроение, а синьото е за разкош – ако вие не го предпочитате по лицата си, преспокойно можете да го пропуснете.

И така. Поставяме по цялото лице лек дневен крем, който да хидратира и защитава кожата ни. След това нанасяме основа за матиране и прикриване на порите в зоната около носа, по брадичката и малко по челото.

Отново лек фон дьо тен, а може и BB крем, поставяме по цялото лице, за да изравним тена, но нищо повече. Кожата през пролетта трябва да е свежа, да диша максимално.

Перфектният грим според зодията (ВИДЕО)

Време е за очите. Нанасяме база, за да изпъкнат цветовете по-добре върху клепача, а и за да се задържат за по-дълго време.
С 1-2 тона по-тъмен от цвета на кожата ни матов нюанс създаваме сянка в сгъвката на клепача, която леко издължаваме за елегантно котешко око. И преливаме добре с пухкава четка.

Гримът издава женския характер

Ред е на леко розово-червен тон, който поставяме отгоре. И отново преливаме.После се прехвърляме върху лилаво, което поставяме във външния ъгъл на окото. А после се спираме върху розов цвят, който поставяме по целия подвижен клепач.

Малко по-светъл естествен нюанс нанасяме в зоната под веждата.

грим
ThinkStock/Getty Images

За да опушим допълнително, нанасяме кафяв нюанс с червен подтон във външния ъгъл на окото. А върху розовото за допълнителен разкош поставяме златисто-розово.

В самия вътрешен ъгъл на окото нанасям перлен цвят, както и точно под веждата.

Момичета, не прекалявайте с грима сега. Ето как (ВИДЕО)

Вариант 1 е да опушите окото с кафявия тон по долния клепач. За да бъде много цветно обаче, аз ще нанеса смел син цвят, който прави визията много различна и цветна.

За разкош, изрисуваме очна линия, а ако вие имате затруднения с нея, оставям под описанието на този клип линк към видеото ми с лесните стъпки за перфектната очна линия.

И завършваме с няколко слоя спирала.

Тенденции в грима, които трябва да се забранят със закон (ВИДЕО)

Подчертаваме веждите спрямо формата и вкуса ни.

Сега вече се прехвърляме на коректор за изсветляване зоната под очите, както и мъничко отстрани на носа и над горната устна.

Фиксираме само централната част на лицето с лека пудра.

Периферията бронзираме. За финал скулптурираме с тъмна матова пудра скулите и аз лично поставям мъничка сянка под нослето, за да изглежда по-чипо.

Заради много цвят по клепача, съветваме ви да не прекалявате с ружа – както с количеството, така и с цвета.

Трикове за грим за дами, които носят очила (ВИДЕО)

А устните само очертаваме с молив и ще нанеса отгоре подхранващ блясък.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук