Продуцент съди Лейди Гага за 35 млн. долара
Продуцент съди Лейди Гага за 35 млн. долара / снимка: Reuters

Продуцентът и автор на песни Роб Фусари е завел иск в нюйоркски съд с искане да получи от ексцентричната изпълнителка Лейди Гага 35 милиона долара, съобщава АП.

В исковата молба Фусари твърди, че е участвал в създаването на няколко известни хита на певицата, измислил е сценичния й псевдоним и й е помогнал да сключи първия си договор.

Продуцентът e категоричен, че именно на него Лейди Гага дължи успешната си кариера. По думите му, през март 2006 г. е организирал прослушването на Стефани Джерманоти (както е истинското име на звездата) и поразен от таланта на младата певица решил да я вземе под крилото си.

Музикантът признава, че в началото на кариерата й двамата имали връзка, която приключила с нарастването на славата й.

Според New York Daily News в договора на певицата се предвиждат 20% отчисления от приходите й в полза на Фусари. Според някои публикации продуцентът получил от изпълнителката 611 000 долара, но продуцентът настоява, че сумата трябва да бъде по-голяма.

Роб Фусари е продуцентът на дебютния албум на Лейди Гага и е признат за откривателя на изпълнителката. Той участва в писането на някои от песните й, сред които е и суперхитът Paparazzi, допълва БГНЕС.

Музикантът си е сътрудничил и с други популярни лица от шоубизнеса. Негови клиенти са били Бритни Спиърс, Джесика Симпсън, Уил Смит, Дестини'с чайлд.