/ istock
Лятото е време за слънце, плаж и отдих, но също така може да бъде тежко за кожата.

Високите температури, UV лъчите и влажността могат да предизвикат различни проблеми като изгаряния, дехидратация и поява на белези. Затова е важно да се грижим правилно за кожата си през лятото, за да я поддържаме здрава и красива.

istock

Ето няколко полезни съвети за здрава кожа през лятото:

Използвайте слънцезащитен крем

Най-важното нещо, което трябва да правите през лятото, е да използвате слънцезащитен крем с висок SPF. Това ще предпази кожата ви от изгаряния и ще я предпази от преждевременно стареене.

Пийте достатъчно вода

Високите температури могат да доведат до дехидратация на кожата. Затова е важно да пиете достатъчно вода през лятото, за да поддържате кожата си хидратирана.

Слънце и морски вълни: Полезни съвети как да не изгорим на плажа

Избягвайте дълготрайно излагане на слънце


Най-добре е да избягвате дълготрайно излагане на слънце, особено в периода между 10:00 и 16:00 часа, когато UV лъчите са най-силни.

Почистете кожата си правилно

През лятото кожата ни се изпотява повече, затова е важно да я почистваме правилно, за да предотвратим появата на акне и други проблеми.

Използвайте хидратиращ крем

Слънцезащитният крем може да изсуши кожата ви, затова е важно да използвате и хидратиращ крем, за да я поддържате мека и гладка.

Следвайки тези съвети, може да се насладите на лятото, без да се притеснявате за здравето на кожата си. Помнете, че грижата за кожата е важна през цялата година, не само през лятото.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня