Кадър от „Боен ангел“
Кадър от „Боен ангел“ / Alexandra Films
„Боен ангел“ оглави боксофиса в САЩ и Канада, но с едва 27,8 милиона долара
Научнофантастичният приключенски филм "Алита: Боен ангел" на "21st Century Fox" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, но събраните от него приходи са сред най-ниските през удължените уикенди по повод Деня на президентите в САЩ от години, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

„Стъкления“ е №1 в най-слабия Супербоул уикенд на Северна Америка от близо 20 години
 
"Боен ангел" донесе 27,8 милиона долара приходи през първия си уикенд по екраните в Северна Америка, а е заснет с бюджет 170 милиона долара, отбелязва БТА. Режисьор на лентата е Робърт Родригес, а продуцент - Джеймс Камерън. "Боен ангел" е адаптиран по японски манга комикси.
На второ място е анимацията "Lego: Филмът 2", която този път събра 21,2 милиона долара приходи от прожекции и общо 62,6 милиона долара от излизането си по екраните.
 
На трето място е продуцираната от "Уорнър брос" комедия "Не е ли романтично" с участието на Ребъл Уилсън и Лиъм Хемсуърт - с 14,2 милиона долара. Очакваше се филмът да предизвика голям зрителски интерес, тъй като се появи по екраните около Деня на Свети Валентин.

Майли Сайръс замести Лиъм Хемсуърт на премиерата на „Не е ли романтично“ в Ел Ей (СНИМКИ)
 
"Какво искат мъжете" с Тараджи П. Хенсън в главната роля донесе 10,9 милиона долара приходи и остана на четвърто място, а на пето е продължението на "Честита смърт" - "Честита нова смърт", с 9,8 милиона долара приходи.

Кадър от Честита нова смърт
Кадър от „Честита нова смърт“ Форум Филм България

На шесто място с приходи от 6 милиона долара остана „Студено отмъщение“ с Лиъм Нийсън, който влиза в ролята на опечален баща, който търси възмездие за убийството на сина си.

Лиъм Нийсън: Не съм расист! (ВИДЕО)

Филмът придоби печална слава, тъй като докато го промотираше Лиъм Нийсън беше обвинен в расизъм. Актьорът предизвика полемика, заявявайки в интервю за в. "Индипендънт", че искал да убие "чернокожо копеле", след като научил, че негова приятелка била изнасилена от чернокож.

Кадър от Студено отмъщение
Кадър от „Студено отмъщение“ Lenta

На седмо място в северноамериканския боксофис се нарежда „Недосегаемите“ с на режисьора Нийл Бъргър с участието на Кевин Харт, Брайън Кранстън и Никол Кидман. Лентата събра приходи от 5,6 милиона долара през уикенда.

Изненадващ триумф на „Недосегаемите“ и край на доминацията на „Аквамен“ в Северна Америка
 
Осми е "Стъкления“ на режисьора М. Найт Шаямалан, преплитащ сюжетите на филмите му "Неуязвимият" и "На парчета". Филмът е реализирал 3,9 милиона долара от продажбата на билети през уикенда.

Кадър от Стъкления
Кадър от „Стъкления“ Форум Филм България

На девето място е хорър лентата „The Prodigy“ с приходи от 3,2 милиона долара.
 
Топ 10 допълва номинирания за Оскар „Зелената книга“ с 2,8 милиона долара приходи през уикенда.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук