Отлагат снимките на „Теория за Големия взрив, звездите искат по-високи хонорари
Отлагат снимките на „Теория за Големия взрив, звездите искат по-високи хонорари / Guliver/Getty Images

Компанията "Уорнър брос" отложи за неопределено време снимките на осмия сезон на телевизионния сериал "Теория за Големия взрив" (The Big Bang Theory), съобщи Варайъти.

Работата по сериала трябваше да започне на 30 юли, но създателите така и не са успели да постигнат споразумение с актьорите за размера на възнагражденията им. Изпълнителите на главните роли в сериала Джим Парсънс, Джони Галеки и Кейли Куоко отказват да подпишат новите си договори, ако не получават в бъдеще по 1 милион долара на серия.

Преговорите са започнали още през януари 2014 година. Парсънс е заявил, че неговата работа по поредицата трябва да се заплаща по-скъпо от тази на останалите. Куоко и Галеки са недоволни от тази позиция и искат равно разпределение на хонорарите.

През март телевизия Си Би Ес сключи договор за още три сезона на сериала "Теория за Големия взрив", припомня Асошиейтед прес.

Така сериалът трябва да продължи до 2017 година, когато ще е 10-ият му сезон.

Сериалът "Теория за Големия взрив" е хитов от самото му начало през септември 2007 г. Тази година събира почти 20 милиона зрители седмично пред телевизора. За участието си в него Джим Парсънс два пъти беше удостояван с наградата Еми - през 2010 и 2011 година. През 2011 г. му бе връчена и наградата Златен глобус.

Източник: БТА