Одри Хепбърн до ден днешен се смята за една от най-красивите актриси в историята на световното кино. Обаче и звездите от подобен мащаб имат комплекси, които тя старателно се опитвала да се скрие. От какво толкова се е срамувала екранната героиня Холи Голайтли от филма "Закуска в Тифани"?

Хепбърн още от дете си мечтаела да стане балерина. Тя дълго и упорито вървяла към целта си, въпреки, че всички околни в един глас й казват, че тази мечта неосъществима, защото Одри е твърде висока за тази професия (била е 170 см).
 

Одри Хепбърн
Guliver/Getty Images

5 малко известни неща за емблематичната Одри Хепбърн

След това бъдещата звезда опитва да изгради кариера на модел, а след това се озова и в голямото кино. Критиците и милиони фенове са единодушни, че тя е една най-красивите актриси на всички времена. А в това време Одри продължава старателно да крие по думите й най-големия си недостатък.

Истината е, че Хепбърн имала доста големи стъпала. Актрисата е носила 41 номер обувки. Въпреки че при ръст от 170 см, този "недостатък" изобщо не се набивал на очи, Одри се срамувала от големите си крака. Така това си останал най-големият комплекс на звездата, но благодарение на него на бял свят се появяват прочутите обувки тип "балеринки", които са познати и днес. 
 

Одри Хепбърн
Gulliver/Getty Images

Холивудските звезди и тайните им за красота

Те били специално проектирани за актрисата от прочутия италиански дизайнер Салваторе Ферагамо, който по поръчка на Хепбърн създава обувки, които визуално смалявали стъпалата й.