/ Gulliver/Getty Images
Номинираният за "Грами" рапър Да Бейби - изпълнител на един от най-големите хитове на 2020 г., е освободен от затвора в окръг Лос Анджелис, след като по-рано беше арестуван в Бевърли хилс по обвинение, че е внесъл заредено оръжие в луксозен магазин на "Родео драйв", предаде Асошиейтед прес.

Да Бейби, истинското име на когото е Джонатан Линдейл Кърк, беше арестуван в четвъртък от полицията в Бевърли хилс по подозрение за внасяне на скрито оръжие в магазин и носене на зареден пистолет в превозно средство.

Рап парче на Да Бейби е най-продавано през лятото във Великобритания (ВИДЕО)

29-годишният рапър е бил част от група мъже, които са влезли в луксозен магазин на "Родео драйв". Охраната на магазина се е обадила в полицията, след като е забелязала пистолет в колана на един от тях. Гардовете са засекли нарушителите, когато те са се връщали към автомобила си.

Останалите мъже са били освободени. Да Бейби е бил арестуван и затворен. По-късно рапърът е излязъл от затвора, след като е внесъл гаранция от 35 000 долара. Да Бейби трябва да се яви в съда в понеделник.

Представител на рапъра от Северна Каролина не е отговорил на молбите за коментар. Да Бейби изпълни един от най-големите хитове на 2020 г. - парчето "Rockstar", записано в сътрудничество с рапъра Роди Рич, и донесло му номинация за "Грами".

Последните два албума на Да Бейби - "Kirk" и "Blame It on Baby", покориха върха в чарта Билборд 200, припомня агенцията. 
БТА