Понякога се оказва, че най-обикновени неща, които използваме всеки ден, като избелващата паста за зъби, антибактериалния сапун или дори диетичните напитки не са токова добри за здравето ни, колкото си мислим, пише каналът "Top Of The Tops" във vbox7. Ето и някои неща, които могат да се окажат опасни за нас:

Избелваща паста за зъби

Избелващата паста за зъби действа, като премахва повърхностните петна по зъбите, причинени от честото консумиране на кафе или чай. Проблемът тук е честотата, с която се използва пастата, защото може да се окаже твърде агресивна към зъбния емайл и да причини чувствителност на зъбите.

Гъбата за баня

Луфата е чудесна за премахване на мъртвия слой на кожата ни. Но това, че задържа вода я прави идеална среда за развитие на микроби, които можем да разнесем по тялото си при следващата баня.

Антибактериални сапуни

Още от деца ни учат да си мием ръцете често. Използването на антибактериален сапун може да се окаже опасно. Според експертите някои съставки, открити в тези сапуни, като триклозан, могат да причинят антибактериална резистентност.

Съдове с незалепващо покритие

Покритието на незалепващия тиган може да съдържа политетрафлуороетилен. При нагряване  от съдовете се отделят токсични газове, които могат да бъдат канцерогенни.

Съдове
iStock/Getty Images

Парфюм

Някои парфюми имат в състава си петрол, който често впръскан върху кожата може да доведе от леки до тежки симптоми на мигрена и дори безплодие. Освен това те замърсяват и въздуха.

Алуминиево фолио

Когато съхраняваме остатъци от храна, покриването им с алуминиево фолио може да се окаже опасно. Причината е, че то не затваря плътно съда, а движението на въздуха дава шанс на бактериите да се развиват.  

Диетични безалкохолни

Едва ли е изненада, но диетичните напитки, никога не са диетични. Изследвания показват, че има пряка връзка между пиенето на газирани напитки и риска от развитие на сериозни здравословни проблеми, като деменция, затлъстяване, сърдечносъдови заболявания и инсулт.

Диетични безалкохолни
iStock/Getty Images