Бийтълс
Бийтълс / Gulliver/Getty Images
Новият албум на сина на Джон Ленън - Джулиан - е поклон пред песента на Бийтълс "Hey, Jude", която сър Пол Маккартни написва, за да го утеши, след като родителите му Джон и Синтия се развеждат през 1968 г., когато той е само на пет години.

Синът на Джон Ленън - Джулиан, се опасява, че си е "навлякъл огромни неприятности", като е нарекъл новия си албум "Джуд".
Първоначално песента е била озаглавена "Hey Jules" - и музикантът признава, че използването на "Jude" за новия му запис е противоречив избор.

Той каза пред списание Mojo: "Искам ли да имам проблеми? Да. Заповядайте. Искам да кажа, че с "Хей, Джуд" е хубаво някой да напише песен за теб и за надеждите ти, че ще се справиш с тази купчина л***а, но хората не осъзнават, че всеки път, когато тази песен звучи, а аз вероятно съм я чувал повече от повечето хора, тя ми напомня за времето, когато родителите ми се разделиха и всичко се обърна наопаки."

Родителите на Джулиан - Джон и Синтия - се развеждат през 1968 г., след като баща му е обвинен в изневяра с Йоко Оно, за която се жени през 1969 г.
По-късно Джон и Йоко имат син на име Шон, брат на Джулиан, през 1975 г.

По време на интервюто Джулиан също така разкри, че тайно е променил името си чрез нотариален акт.

Наричали са го Джон по името на баща му, като пълното му име е било Джон Чарлз Джулиан Ленън, но той е израснал с името Джулиан, затова е решил да направи промяната официално.

Той разказва пред изданието: "Преди няколко години реших да си сменя името с нотариален акт. По рождение съм Джон Чарлз Джулиан Ленън... Просто реших да разменя "Джон" и "Джулиан", за да знаете, че най-накрая съм аз самият. И албумът ми "Джуд" беше голяма и пълноправна част от този процес на самоопределение”.
БГНЕС