Игра на тронове
Игра на тронове / iStock
Нова стрийминг платформа на група „Уорнър Брос Дискавъри“ подготвя два нови телевизионни сериала, базирани на поредиците „Хари Потър“ и „Игра на тронове“, предадоха Ройтерс и АФП.

Сериалите ще са част от новата стрийминг услуга , която комбинира „НВО Макс“ и „Дискавъри“.

Седемте книги от поредицата за магьосника Хари Потър достигнаха над 600 милиона продажби и бяха екранизирани с участието на актьора Даниел Радклиф между 2001 и 2011 г. Предстоящият сериал в същата вселена ще има нов актьорски състав, а всеки сезон ще бъде посветен на една от книгите на Роулинг. Очаква се сериалът да продължи да се излъчва в рамките на 10 години. Самата Роулинг ще бъде изпълнителен продуцент.

„Очаквам с нетърпение да участвам в тази нова адаптация, която ще позволи повече дълбочина и детайлност, характерни само за дългите телевизионни сериали“, каза писателката.

В стрийминг услугата на „Уорнър Брос Дискавъри“ ще излезе и нов сериал от вселената на „Игра на тронове“, озаглавен „Рицарят на седемте кралства: странстващият рицар“. Авторът на книгите от поредицата „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин е изпълнителен продуцент на проекта.

Новият сериал ще бъде предистория на оригинала – действието в него се развива 100 години преди събитията от „Игра на тронове“, когато родът Таргариен все още управлява Вестерос. Според съобщението на „Уорнър Брос Дискавъри“ главните герои са „млад, наивен, но смел рицар“ и неговият оръженосец.
 
Ада Ефтимова/БТА