Натали Уилямс ще покори София с двучасов лайв концерт
Натали Уилямс ще покори София с двучасов лайв концерт / netinfo
На 27 април 2007 г., в парти център “4 км” британската nu jazz легенда Натали Уилямс ще подари на българската публика двучасово емоционално изживяване, изпълнено с характерните за нея импровизации и многоцветност на изпълненията. Певицата пристига в България по специалната покана на списание 1 и Cotton records с банда от осем души, между които басистът Robin Mullarkey от Zero 7 и Malynga Vula, певица на Basement Jaxx.

Зад името на Натали Уилямс и нейните 25 години се крие не само удивителен талант, но сериозно музикално образование и изпълнител с впечатляващ опит.

До момента, в дискографията й присъстват три албума. Дебютният “Yours truly” е смесица между улично аренби, соул, хип хоп и класически джаз, вдъхновен от музиканти като Stevie Wonder, Chaka Khan, Lauryn Hill, D'Angelo & Erykah Badu. След излизането му през 2003 г. изпълнителката е сравнявана с имена като Terri Walker, Jill Scot и India Arie. Следва Lucky Old Sun през 2005 г., а в края на 2006 излиза албумът Secret Garden, който затвърждава позициите на британката като nu jazz легендата на европейската джаз сцена.