Най-големите филмови разочарования за 2015 година
Най-големите филмови разочарования за 2015 година / Guliver/Getty Images

Джордж Клуни, Джони Деп и Зак Ефрон може да са сред най-ярките холивудски звезди, но през 2015 г. те участваха в най-големите филмови разочарования. Те се присъединяват към Брадли Купър, Шон Пен и Бил Мъри в класацията на списание Forbes за най-големите провали в Холивуд, предаде Ройтерс.

Класацията е изготвена на базата на бюджета от филма и приходите в киносалоните до 18 ноември.

Летните филми с най-много грешки и гафове

На първо място е "Rock the Kasbah: Добре дошли в Афганистан" с Бил Мъри, приходите от който са 2,9 милиона долара при 15 милиона долара бюджет. Втори е трилърът "Стрелецът" с Шон Пен, който не успя да привлече публика в киносалоните през март и остана с приходи 10,7 милиона долара при бюджет 40 милиона долара. Трети е "Хакер" с Крис Хемсуърт.

Дори Джордж Клуни не успя да спаси футуристичния филм "Утреландия". Макар и приходите от филма да са 209 милиона долара, неговият бюджет е бил 190 милиона долара, без да се вземат предвид разходите за рекламата. Затова Forbes го поставя на 14-о място в класацията

Филмът, спечелил най-малко пари в историята на Холивуд

Въпреки участието на Брадли Купър и Ема Стоун, романтичната комедия "Алоха" също попадна в класацията, както и музикалният филм "Ние сме твоите приятели" със Зак Ефрон( 8-о място). "Мортдекай" с Джони Деп зае 10-о място. "Ултра напушен агент" с Кристен Стюарт и Джеси Айзенбърг също е сред провалите на годината.

Класацията обхваща филмите, излезли на екран в Северна Америка от януари до октомври 2015 г.

Източник: БТА