Мадона
Мадона / Gulliver/Getty Images
Кралицата на попа Мадона обясни решението си да пее на финала на конкурса "Евровизия-2019" в Израел, заявявайки, че винаги ще говори в защита на човешките права, както и че се надява да види "нов път към мира", предаде Ройтерс.
 
Поп певицата ще бъде-гост звезда на финала в събота в Тел Авив. Мястото на изявата предизвика призиви за бойкот от страна на пропалестински активисти, които искат компании, изпълнители и правителства да се "откопчат" от Израел.

Евровизия 2019 започва, представиха участниците в Тел Авив
 
Тази година в конкурса участват представители на 41 страни. Миналогодишното му издание беше проследено от 189 милиона зрители, припомня агенцията.
 
Коментирайки за първи път решението си да пее на финала на "Евровизия-2019", Мадона заяви: "Никога няма да спра да изпълнявам музика заради нечии политически интереси, нито ще спра да говоря срещу накърняването на човешките права, където и по света да се случва това".

Мадона ще получи 1 млн. долара, за да пее на „Евровизия“
 
"Сърцето ми се къса всеки път, когато чуя за невинни жертви в този регион, а насилието продължава, за да обслужва политическите цели на хора, които се възползват от отдавнашния конфликт. Надявам се и се моля, че скоро ще се освободим от този порочен цикъл на разрушение и ще поемем по нов път към мира", допълва 60-годишната изпълнителка.
 
Очаква се Мадона да изпълни на финала на конкурса две песни - един от големите си хитове и парче от предстоящия си нов албум "Madame X", който ще излезе на музикалния пазар през юни.

Актрисата Гал Гадот ще пее на „Евровизия“ 2019
 
Израел стана домакин на "Евровизия-2019" г. след миналогодишната победа на Нета Барзилай, която представи страната в Португалия с песента "Toy".
 
За Мадона това ще бъде четвърто гостуване в Израел. Най-скорошната й изява в страната беше през 2012 г. в рамките на турнето й MDNA.

Четете също:

Израел намери 12 млн. евро депозит за Евровизия

Принц Уилям се срещна с победителката на „Евровизия“ Нета Барзилай (СНИМКИ/ВИДЕО)

Израел спечели Евровизия, България е на 14-то място

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА